Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlandsinspirerade meny
Förrätter.
Sojamarinerad, friterad kyckling
med rökig hjortronbarbecuesås, syrlig spetskål och svartpepparmajonnäs
150
Knuts minipalt
med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon
135
Tonfisk crudo
med cevichevinaigrette, avokadokräm, jalapeno, rökt olja, kikos och koriander
160
Saltbakad gulbeta
med gravad havtorn, bränd getostkräm, rosmarinhonung och karamelliserad pekannöt
140
Norrlandstallrik
med älgkorv, kallrökt renstek, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad
205
Varmrätter.
Inkokt fjällröding
med ärtpuré, saffransgurka, sparrisbroccoli, smörsås och örter
320
Färsk potatispasta
med ärtpesto, sparris, tomat, burrata, basilika och rostad pinjenöt
245
Örtstekt lammrostbiff
med gräddstuvad primörkål, glacerad morot, dillvelouté, inlagd smålök och dill
285
Älgwallenbergare
med potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
275
Bakad renkalv
med potatiskaka, renterinn, ramslökssmör, sherryvinägersky och lingon
345
Tunnbrödspizza
med västerbottensost, varmrökt lax, krossad färskpotatis, picklad rödlök, grön sparris, dillmajonnäs och shoestringpotatis
245
Desserter.
Smörstekt sockerkaka
med hjortronmylta, vaniljglass och kolasås
135
Mjölkchokladmousse
med banan- och romglass, friterad wonton, banankrisp och ljus sirap
125
Rabarber- och jordgubbskompott
med vaniljkräm, krossad mördegskaka, vispad grädde och jordgubbsströssel
120
Norrländska ostar
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
1 st - 55:- / 3 st - 145:-
55
Pralin
Mörk eller vit choklad
35
Lunch v. 17.
Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00
Panerad fläskschnitzel
med potatissallad, kaprisbär och citron
154
Bakad sejfilé
med smörstompad potatis, messmörssås, broccoli och dill
154
Honungsbakad chevé
med bakad rödbeta, sallad, lök, senapsvinaigrette, krutonger och rostad mandel
154
Hjortskavsgryta
med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök
205
Knut Restaurang är en del av Storknut