Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlandsinspirerade meny
Förrätter.
Gravad hjort
med pepparrotsfärskost, hjortrongelé, svampmajonnäs, krispigt tunnbröd & krasse
160
Knuts minipalt
med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon
135
Tartar på lättrökt isländsk lax
med saltgurka, dill- och senapsemulsion, ättigssyrlig forellrom & dillchips
150
Bakad beta
med friterad halloumi, messmörsyoghurt, timjanhonung, glacerad pecannöt & hösthallon
140
Norrlandstallrik
med älgkorv, kallrökt renstek, enrisrökt hjorthjärta, Jokkmokksprosciutto, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad
205
Varmrätter.
Skinnstekt fjällröding
med kryddostpotatis, dillbakad morot, smålök & brynt kräftsmör
320
Ugnsbakat reninnanlår
med rotsellerimash, svamp- och enbärssmör, rödvinssås & lingon
345
Ankbröst
med stuvad kål, ankconfit, ljummen ponzu, stjärnanispicklad shiitakesvamp & friterad kål
285
Älgwallenbergare
med potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
275
Krämiga makaroner
med Karl Johansvamp, gröna ärtor, västerbottensost och svart tryffel
260
Tunnbrödspizza
med västerbottensost, varmrökt älg, syltad tomat, bakad lök, granskottspesto, vitlöksmajonnäs & friterad jordärtsskocka
245
Desserter.
Ljummen äppelkaka
med vaniljglass och kolasås
135
Mjölkchokladmousse
med hjortronmylta och rostade hasselnötter
125
Toscapäron
med Xantégrädde och krossad våffla
130
Norrländska ostar
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
1 st - 55:- / 3 st - 145:-
55
Pralin
Mörk eller vit choklad
35
Lunch v.37.
Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00
Rostbiff
med rostad potatis, dragonmajonnäs och bakad röd lök
154
Bakad kolja
med stompad potatis, kräftsås och dillgurka
154
Couscoussallad
med fetaost, currypicklad blomkål, harissayoghurt, melon och rostad mandel
154
Älgköttbullar
med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka
235
Knut Restaurang är en del av Storknut