Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Kantarell- & Västerbottensostravioli

Oxsvans, spritärta, stjärnanisbuljong & tryffel

145

Renklämma på ljusugnsbröd

Sotad och rökt ren, bakad beta, messmörsyoghurt & picklade senapsfrön

150

Gulbetsterrin

Getost, honung, kanderad pekannöt, hösthallon & mynta

135

Crudo på fänkålsgravad fjällröding

Citronpicklad fänkål, pepparrotsmajonnäs, ponzumarinerad forellrom & friterad wonton

145

Norrlandstallrik

Älgkorv, rökt vildsvinsstek, Suovas, enrisrökt hjorthjärta & Västerbottensost

190

Varm­rätter.

Gös

Krondillspotatis, romanesco, kryddostkräm, kräfta & brynt smör

305

Silkesomelett

Brynt svampstuvning, spetskålskräm, syltad svamp, vattenkrasse & friterad jordärtskocka

235

Ankbröst

Sauterad pak choi, friterad anklever, slarvsylta på lår och kål & ponzu

315

Tortiglioni

Ragu på hjort, sotrökt vildsvin, Karl-Johansvamp & Västerbottensost

275

Älgwallenbergare

Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

250

Tunnbrödspizza

Västerbottensost, varmrökt älginnanlår, syltad tomat, bakad lök, jalapeñomajonnäs & friterad grönkål

235

Desserter.

Mjölkchokladmousse

Hjortronmylta & nötkrisp

135

Lakritsrullad lingonpannacotta

Krossade drömmar & vit chokladkräm

115

Friterad äppelkaka

Vaniljglass och brynt smörkola

125

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 150:-

55

Lingonsorbet

Torkade lingon

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunchmeny v.39.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Isterband

med persiljestuvad potatis, rödbeta, dijonsenap, rostad lök

145

Smörbakad sejfilé

med krossad potatis, paprikaröra, örtaioli, rädisa

145

Rostad blomkål

med sojamajonnäs, syltad svamp, potatis, solroskärnor

145

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon och pressgurka

185