Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Stuvade makaroner

Nattbakat renlägg, lingonketchup & riven Västerbottenost

160

Knuts minipalt

Vedeldsrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ätikslingon

140

Friterad potatiskrutong

Matjessil, äggkräm, Västerbottenost, vispad smetana, kavring & brynt smör

150

Tomat- och bettartare (veg)

Avokado, tomatbuljong, jalapeno, blekselleri & tunnbrödskrisp

140

Norrlandstallrik

Älgkorv, suovasrökt hjortinnanlår, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, lagrad Västerhavsost & äppelkompott

195

Varmrätter.

Hälleflundra "Bourguignon"

Rött vin, svamp, bacon, smålök & potatispuré

320

Rostad broccoli (veg)

Vispad mozzarella, vinägertomat, apelsin, friterad mozzarella, tunnbrödskrutonger & olivolja

245

Confiterad fläsksida

Rotmos, rimmat lägg, syrlig sky, mostarda & chicharrones

275

Älgwallenbergare

Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

275

Ugnsbakat reninnanlår

Krämig kål, sojapicklad shiitakesvamp, stjärnanissky & friterad grönkål

330

Tunnbrödspizza

Västerbottensost, tomatsås, lavkokt Jokkmokkskinka, ananas- och jalapenosås, mandelpotatischips & bearnaisemajonnäs

245

Desserter.

Sticky toffee pudding

Kolasås, vaniljglass & lingon

135

Vit chokladkräm

Vaniljkokta hallon & saltlakrits

120

Madeleinekakor

Kokosgrädde, hjortron & rostad kokos

115

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-

55

Lingonsorbet

Torkade lingon

75

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunch v. 49.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Kryddig lammkorv

med örtstompad potatis, dijonmajonnäs, syrad rödkål, chiliolja och bacon

149

Sejfilé

med dillbakad potatis, vitvinssås, purjolök och gräslök

149

Västerbottenpaj

med grönkålsallad, picklad lök, lingonvinaigrette, tunnbrödschips

149

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

195