Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlandsinspirerade meny
Förrätter.
Matjessill
Potatisterrin, brynt smör, gräddfil, gräslök, dill, forellrom & kavring
150
Friterad vårrulle "Lapskojs"
Rimmat fläsklägg, potatis, rödbetsmajonnäs, senap & sallad
140
Rissoni (veg)
Ramslökspesto, sparris, räddisa & västerbottensost
135
Fjälluftstorkad prosciutto från jokkmokk
Buffelmozzarella, melon, pinjenötter & rökt olja
160
Norrlandstallrik
Älgkorv, suovasrökt hjortinnanlår, vildsvinsstek, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost & äppelchutney
190
Varmrätter.
Renlägg
Renfilé, hjortron- & whiskeybarbecuesås, stjärnanissyltade tomater, lökringar & friterad potatis
315
Smörbakad gös
Creme ninon, gröna tomater, gurka, dill, mandelpotatis & Västerbottensost
310
Kryddstekt hjortrostbiff
Ljummen primörsallad, svensk caesardressing & sherryvinägersky
285
Honungsrostade primörmorötter (veg)
Vitlöksyoghurt, örtbakade & färska tomater, blå plommon, tomatvinaigrette & brödchips
245
Älgwallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
255
Tunnbrödspizza
Västerbottensost, potatis, varmrökt lax, citronpicklad lök, sause vert, alumettepotatis & dill
245
Desserter.
Lemoncurd
Krossade drömmar, hallonsorbet & färska och torkade hallon
115
Mjölkchokladmazarin
Vaniljglass, nötkrisp & chokladcrust
125
Madeleinekakor
Kokoskolagrädde, hjortron & rostad kokos
100
Norrländska ostar
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
1 st - 55:- / 3 st - 150:-
55
Lingonsorbet
Torkade lingon
65
Pralin
Mörk eller vit choklad
35
Lunchmeny v.24.
Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00
Friterad fläskschnitzel
med potatissallad med surkål, kapris och citron
145
Bakad sejfilè
med stompad potatis, romesco, broccoli och rostad mandel
145
Chevre chaud
med sallad, rödbeta, gröna bönor, karamelliserad pekannöt, dijon- och honungsvinaigrette samt krutong
145
Hjortskavsgryta
med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök
185
Knut Restaurang är en del av Storknut