Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlandsinspirerade meny
Förrätter.
Svartpeppargravad Färölax
Sojaglace, rättika, gurka, citron & misomajonnäs
150
Tomat- och gulbetstartar
Avokadokräm, gröna tomater, jalapeño & friterat tunnbröd
140
Enbärssotad ryggbiff
Svampmajonnäs, friterad rotselleri, vargtassgelé & torkade lingon
155
Potatiskrokett à la Jansson
Västerviksemulsion, syltad röd lök & smörgåskrasse
130
Norrlandstallrik
Älgkorv, rökt vildsvinsstek, Suovas, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost & äppelchutney
190
Varmrätter.
Fasanbröst
Pärlgrynsrisotto, svamp, sherryvinägersky & lingon
280
Rimmad torskrygg
Saffranskokt potatis, dillrostad morot, citronmessmörssås & gurka
310
Hjortinnanlår
Rotsellerimos, Västerbottensost, bakad jordärtskocka, rödvinssås & rönnbärsgelé
315
Stekt potatispasta
Sojabönspesto, enokisvamp, sesam, chili & smörad misobuljong
245
Älgwallenbergare
Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
255
Tunnbrödspizza
Västerbottensost, rimmad oxbringa, balsamicoinkokt smålök, pepparrotsmajonnäs
& rostad svartkål
235
Desserter.
Änglamat
Rårörda lingon, vaniljgrädde, brutna mördegskakor & hjortronmylta
125
Blåbärsmazarin
Kanelglass, smuldeg, rostade mandlar & blåbärskaramell
135
Chokladtryffelkaka
Bananglass, rosmarinsirap, bananchips & rostad vit choklad
120
Norrländska ostar
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
1 st - 55:- / 3 st - 150:-
55
Lingonsorbet
Torkade lingon
65
Pralin
Mörk eller vit choklad
35
Lunchmeny v.4.
Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00
Köttfärslimpa
med kokt potatis, gräddsås och lingon
145
Ugnsbakad torskfilè
med potatisstomp, räk- och kräftröra, citron och dill
145
Bakad blomkål
med potatis, sojamajonnäs, picklad rättika och ärtskott
145
Hjortskavsgryta
med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök
185
Knut Restaurang är en del av Storknut