Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Svartpeppargravad Färölax

Sojaglace, rättika, gurka, citron & misomajonnäs

150

Tomat- och gulbetstartar

Avokadokräm, gröna tomater, jalapeño & friterat tunnbröd

140

Enbärssotad ryggbiff

Svampmajonnäs, friterad rotselleri, vargtassgelé & torkade lingon

155

Potatiskrokett à la Jansson

Västerviksemulsion, syltad röd lök & smörgåskrasse

130

Norrlandstallrik

Älgkorv, rökt vildsvinsstek, Suovas, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost & äppelchutney

190

Varm­rätter.

Fasanbröst

Pärlgrynsrisotto, svamp, sherryvinägersky & lingon

280

Rimmad torskrygg

Saffranskokt potatis, dillrostad morot, citronmessmörssås & gurka

310

Hjortinnanlår

Rotsellerimos, Västerbottensost, bakad jordärtskocka, rödvinssås & rönnbärsgelé

315

Stekt potatispasta

Sojabönspesto, enokisvamp, sesam, chili & smörad misobuljong

245

Älgwallenbergare

Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

255

Tunnbrödspizza

Västerbottensost, rimmad oxbringa, balsamicoinkokt smålök, pepparrotsmajonnäs & rostad svartkål

235

Desserter.

Änglamat

Rårörda lingon, vaniljgrädde, brutna mördegskakor & hjortronmylta

125

Blåbärsmazarin

Kanelglass, smuldeg, rostade mandlar & blåbärskaramell

135

Chokladtryffelkaka

Bananglass, rosmarinsirap, bananchips & rostad vit choklad

120

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 150:-

55

Lingonsorbet

Torkade lingon

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunchmeny v.4.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Köttfärslimpa

med kokt potatis, gräddsås och lingon

145

Ugnsbakad torskfilè

med potatisstomp, räk- och kräftröra, citron och dill

145

Bakad blomkål

med potatis, sojamajonnäs, picklad rättika och ärtskott

145

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

185