Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Sojamarinerad, friterad kyckling

med rökig hjortronbarbecuesås, syrlig spetskål och svartpepparmajonnäs

150

Knuts minipalt

med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon

135

Tonfisk crudo

med cevichevinaigrette, avokadokräm, jalapeno, rökt olja, kikos och koriander

160

Saltbakad gulbeta

med gravad havtorn, bränd getostkräm, rosmarinhonung och karamelliserad pekannöt

140

Norrlandstallrik

med älgkorv, kallrökt renstek, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad

205

Varmrätter.

Inkokt fjällröding

med ärtpuré, saffransgurka, sparrisbroccoli, smörsås och örter

320

Färsk potatispasta

med ärtpesto, sparris, tomat, burrata, basilika och rostad pinjenöt

245

Örtstekt lammrostbiff

med gräddstuvad primörkål, glacerad morot, dillvelouté, inlagd smålök och dill

285

Älgwallenbergare

med potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

275

Bakad renkalv

med potatiskaka, renterinn, ramslökssmör, sherryvinägersky och lingon

345

Tunnbrödspizza

med västerbottensost, varmrökt lax, krossad färskpotatis, picklad rödlök, grön sparris, dillmajonnäs och shoestringpotatis

245

Desserter.

Smörstekt sockerkaka

med hjortronmylta, vaniljglass och kolasås

135

Mjölkchokladmousse

med banan- och romglass, friterad wonton, banankrisp och ljus sirap

125

Rabarber- och jordgubbskompott

med vaniljkräm, krossad mördegskaka, vispad grädde och jordgubbsströssel

120

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-

55

Lingonsorbet

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunch v. 17.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Panerad fläskschnitzel

med potatissallad, kaprisbär och citron

154

Bakad sejfilé

med smörstompad potatis, messmörssås, broccoli och dill

154

Honungsbakad chevé

med bakad rödbeta, sallad, lök, senapsvinaigrette, krutonger och rostad mandel

154

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

205