Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Matjessill

Potatisterrin, brynt smör, gräddfil, gräslök, dill, forellrom & kavring

150

Friterad vårrulle "Lapskojs"

Rimmat fläsklägg, potatis, rödbetsmajonnäs, senap & sallad

140

Rissoni (veg)

Ramslökspesto, sparris, räddisa & västerbottensost

135

Fjälluftstorkad prosciutto från jokkmokk

Buffelmozzarella, melon, pinjenötter & rökt olja

160

Norrlandstallrik

Älgkorv, suovasrökt hjortinnanlår, vildsvinsstek, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost & äppelchutney

190

Varmrätter.

Renlägg

Renfilé, hjortron- & whiskeybarbecuesås, stjärnanissyltade tomater, lökringar & friterad potatis

315

Smörbakad gös

Creme ninon, gröna tomater, gurka, dill, mandelpotatis & Västerbottensost

310

Kryddstekt hjortrostbiff

Ljummen primörsallad, svensk caesardressing & sherryvinägersky

285

Honungsrostade primörmorötter (veg)

Vitlöksyoghurt, örtbakade & färska tomater, blå plommon, tomatvinaigrette & brödchips

245

Älgwallenbergare

Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

255

Tunnbrödspizza

Västerbottensost, potatis, varmrökt lax, citronpicklad lök, sause vert, alumettepotatis & dill

245

Desserter.

Lemoncurd

Krossade drömmar, hallonsorbet & färska och torkade hallon

115

Mjölkchokladmazarin

Vaniljglass, nötkrisp & chokladcrust

125

Madeleinekakor

Kokoskolagrädde, hjortron & rostad kokos

100

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 150:-

55

Lingonsorbet

Torkade lingon

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunchmeny v.24.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Friterad fläskschnitzel

med potatissallad med surkål, kapris och citron

145

Bakad sejfilè

med stompad potatis, romesco, broccoli och rostad mandel

145

Chevre chaud

med sallad, rödbeta, gröna bönor, karamelliserad pekannöt, dijon- och honungsvinaigrette samt krutong

145

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

185