Dyk lite djupare ned i myllan kring vår norrlands­inspirerade meny

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Gravad hjort

med pepparrotsfärskost, hjortrongelé, svampmajonnäs, krispigt tunnbröd & krasse

160

Knuts minipalt

med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon

135

Tartar på lättrökt isländsk lax

med saltgurka, dill- och senapsemulsion, ättigssyrlig forellrom & dillchips

150

Bakad beta

med friterad halloumi, messmörsyoghurt, timjanhonung, glacerad pecannöt & hösthallon

140

Norrlandstallrik

med älgkorv, kallrökt renstek, enrisrökt hjorthjärta, Jokkmokksprosciutto, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad

205

Varmrätter.

Skinnstekt fjällröding

med kryddostpotatis, dillbakad morot, smålök & brynt kräftsmör

320

Ugnsbakat reninnanlår

med rotsellerimash, svamp- och enbärssmör, rödvinssås & lingon

345

Ankbröst

med stuvad kål, ankconfit, ljummen ponzu, stjärnanispicklad shiitakesvamp & friterad kål

285

Älgwallenbergare

med potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

275

Krämiga makaroner

med Karl Johansvamp, gröna ärtor, västerbottensost och svart tryffel

260

Tunnbrödspizza

med västerbottensost, varmrökt älg, syltad tomat, bakad lök, granskottspesto, vitlöksmajonnäs & friterad jordärtsskocka

245

Desserter.

Ljummen äppelkaka

med vaniljglass och kolasås

135

Mjölkchokladmousse

med hjortronmylta och rostade hasselnötter

125

Toscapäron

med Xantégrädde och krossad våffla

130

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-

55

Lingonsorbet

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Lunch v.37.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Rostbiff

med rostad potatis, dragonmajonnäs och bakad röd lök

154

Bakad kolja

med stompad potatis, kräftsås och dillgurka

154

Couscoussallad

med fetaost, currypicklad blomkål, harissayoghurt, melon och rostad mandel

154

Älgköttbullar

med gräddsås, potatispuré, lingon och pressgurka

235