NYÅRSAFTON
Nu har vi släppt bokningen för årets nyårsmiddag! För meny och bokning, vänligen klicka på Boka ett bord här till höger
Nu har vi släppt bokningen för årets nyårsmiddag! För meny och bokning, vänligen klicka på Boka ett bord här till höger
Luncherna är igång, måndag-fredag 11.00-14.00.
Vår egna Quiz-Master Olof Röhlander är tillbaka på onsdagar, med start kl.17.30
Brunchen är öppet som vanligt, lördagar mellan 11-14.
PS Den 22 november byter vi meny!
Varmt välkomna till hösten på Knut Regeringsgatan!
Knut serverar norrländsk mat med ena foten i vildmarken och den andra i civilisationen. Både inspiration och råvaror kommer från rötterna i Norrland.
Varje vecka serveras fyra olika rätter. Kött, fisk, vegetariskt och pizza. Vi byter ut rätterna varje måndag.
Serveras med potatispuré, timjansgräddsås, lingon & picklad gurka
159
Serveras med dill- & Västerbottensostpotatis, saffranssås, äpple & picklad morot
159
Serveras med brynt chili- & sojasmör, kryddig linsröra, limemajonnäs, koriander & cashewnötter
159
Gratineras med Västerbottensost, BBQglaserat fläskkött, chipotlemajonnäs, picklad lök, torkade tomater & friterad mandelpotatischips
195
Tomat- & basilikabruschetta med fetost, tunnbröd med älgpastrami och färskost, rökt lax med kavring och dillmajjonäs, bärsmoothie, kavring, scones, melon, vindruvor & apelsin
Champinjoner med örtpesto, hjortchorizo, älgköttbullar, grillad tomat med getost, äggröra, rökt sidfläsk, Västerbottensostpaj
Blåbärscheesecake med digestivecrumble, pannkakor med skogsbärssylt och grädde, hjortrontosca med kolasås & tryffel
Pris/Pers.
345
Syltad shiitake, karamelliserad lökkräm, rågkrisp, Västerbottensost & stjärnanisponzu
155
Messmörsbeurre blanc, chorizo, äppelkräm, pumpafröcrumble & syltade röda steklökar
150
Älgkorv, enrisrökt hjorthjärta, vedrökt fläskkarré, älgpastrami, Västerbottensost, hjortronkonfektyr & björnbärschutney
195
Hjortron, bryntsmörskum, dillpanko & krasse
140
Potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
275
Västerbottensoststuvad spetskål, ingefärspicklad gulbeta, brysselkål, sidfläskcrumble & grillade steklökar
315
Rostad sellerikräm, inkokt rödkål, kryddsky, apelsingelé, friterad grönkål & hyvlad skogschampinjon
325
Potatispuré, picklad gurka, lingon & friterad schalottenlök
265
Kålbuljong, friterad ostronskivling, senapskräm, hyvlat äpple & saltrostade solrosfrön
250
Västerbottensost, rökt älginnanlår, timjanmajonnäs, blåbär, friterad rotselleri & rostade mandlar
235
Västerbottensost, kallrökt lax, saffranspicklad fänkål, forellrom, dillsmetana & friterad mandelpotatis
245
Västerbottensost, rökt sidfläsk, rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple & tryffelkräm
235
Västerbottensost, soyarostad svamp, picklade lingon, pesto, friterad grönkål & pumpafrön
225
Tre sorters taco: Högrevschili, rödkålslaw & gräddfil Laxröra med pepparrot, äpple & friterad potatis Friterad halloumi, jalapeñomajonnäs & hjortronsalsa
235
Äppelvaration, sesamflarn, krossad hasselnötskaka & krispigt bovete
130
Vit chokladmousse, saffransinlagda apelsiner, salt kolakräm & mandelbiscotti
105
Gräddfilsglass, basilikaolja & karvingschips
135
Blåbärsmarmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
150
Vit choklad & torkade lingon
75
Kvällens smaker
75
Knut gör spännande nyskapande catering med ena foten i Norrland och den andra i Stockholm. Ett brett utbud av svenska norrlandsklassiker som ger möjlighet att skräddarsy lösningar för alla typer av tillställningar. Kontakta oss för bokning
Vi har också ett privat rum för sällskap upp till 30 personer, med separat entré från gatan. Det är perfekt för födelsedagsfester och företagsevent, eller om du vill bjuda släkten på en avskild afton med norrländsk inramning.
Den perfekta presenten till någon du bryr dig om. Du kan införskaffa dem hos oss under våra öppettider. Alternativt kan det skickas efter att betalning mottagits
Giltigheten är ett år från inköp. Går att nyttjas på båda våra restauranger i Stockholm. Man använder hela presentkortet under sin vistelse.
Knut är en bar och restaurang med hjärtat i Norrland och fötterna i Stockholm som har grundats av Martin Sjölander 2013. Namnet kommer från morfar Knut, som tog med Martin på bärplockning, fisketurer och älgspaning i de Jämtländska skogarna som barn.
mån – tis | 11.00 – 23.00 |
ons-tor | 11.00-00.00 |
fre-lör | 11.00-01.00 |
sön | stängt |