Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Björkgravad regnbågsforell
med inlagd blomkål, långfil och mandelpotatischips
130

Suovas på knäcke
med hjortronchutney, Västerbottenost och pepparrot
135

Norrlandstallrik
med krusbärschutney, rökt renhjärta, björkgravad forell, Suovas, hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Blomkålssoppa
med forellrom, chips och granskott
115/195

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med haricots verts, potatispuré, brynt smör och lingon
205

Vildandsbröst
med äpple, svartrot, tranbär och höstäppelsås
305

Mandelpotatisgnocchi
med mini broccoli, grönkålchips och blomkålspuré
190

Pocherad hälleflundra
med nypon, krossad trattkantarell och brynt smörskum
295

Rödvinsbräserad renlägg
med aprikos, mandel, potatispuré och druvor
280

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Katrinplommonbrulé
med myltade hjortron
115

Tryfflar
lakrits och kardemumma
45

Falsk kalvdans
med rårörda hallon
115

Lingonsorbet
65

Chokladterrin
Med olika blåbär
125

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Park
Gratineras med grönkål Västerbottenost och getost, toppas med rödbetor och päron
175

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost. Toppad med kallrökt lax, forellrom, picklad lök och citroncrème
195

Renen
Gratineras med endive och Västerbottenost, toppas med Suovas, rödlöksrelish och svartrot
215

Barnet
Gratineras med schalottenlök och
Västerbottenost, toppas med sikrom, syrad grädde, rödlök och citronconfit
215

PO Ljung
Gratineras med rökt sidfläsk, pumpa och
Västerbottenost, toppas med inlagda, trattkantraeller och mandel
185

+Välj fri sallad
Rödkål-och äppelsalladmed rosmarindressing
Vintersallad granatäpple och Västerbotten dressing

Lunch V. 47

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Plommonfylld fläskrullad med cidersås, brunkål och svartvinbärsgelé

Tisdag
Bakad långa med haricots verts, sötpotatisstomp och gräslökssås

Onsdag
Salsiccia med friterad pumpa, het tomatsås och svartrot

Torsdag
Ångad torsk med syrad rödbetscoleslaw och bakad savojkål

Fredag
Fläskkotlett med chimichurri, rostad färskpotatis och rotselleripuré

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Suovas på knäcke med hjortronchutney, Västerbottenost och pepparrot
135

Varmrätt
Rotfruktslasagn med pesto och bakad tomat
125

Vildsvinsgryta med kardemumma, apelsin och potatisstomp
135

Gulaschsoppa på vilt med tunnbrödskrutong och creme fraiche
125

Pocherad hälleflundra med nypon, krossade trattkantareller, pepparrot och brynt smör
295

Dessert

Falsk kalvdans med rårörda hallon
115

Chokladtryffel
25


Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.