Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Carpaccio på rökt älginnanlår
med hjortron, Gammel Pär och vitmossa
135

Gravad sik
med syltade kantareller, senapssås och tunnbrödskrutonger
125

Norrlandstallrik
med gravad ren, ost från Jämtland, renhjärta, skogsmarmelad, och rökt sik
175

Mandelpotatissoppa
med purjolök, syltad gurka, blomkålschips och sikrom
115/195

6 st kräftor
med Svedjans ost, örtsallad och tunnbröd
145

Bakade rödbetor
med Knuts färskost och lingonvinägrett
120

Varmrätt

Wallenbergare på rådjur
med palsternacksmos, brynt kyndelsmör, lingon och blandade bönor
195

Entrecote
med kvannesyltad selleri, pepparrot granskottsbéarnaise och pommes frites
295

Karl-Johansvampsdolmar
med korngrynsgröt och örtsallad med syrat äpple
185

Halstrad röding
med forellrom, Chablissås, rönnbär och mandelpotatisstomp
255

Enbärsmarinerad hjortrostbiff
med jordärtskocksgratäng, glaserad persiljerot och citronsky
290

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vatt-tranbär
med kolasås och vispad grädde
95

Friterad Jämtländsk getost
med myltade hjortron
135

Tryfflar
smultron och rosmarine
45

Syltade körsbär
med rulltårta och fjällfilscrème
115

Lingonsorbet
65

Tjäraglass
med ingefärssoppa och rostat havrecrunch
110

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Juver
Gratineras med fyra norrländska ostar toppas med hjortrondressing och sjökorall
185

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost. Toppad med kallrökt lax, forellrom, picklad lök och citroncrème
185

Hornet
Gratineras med Västerbottenost toppas med Renkorv, blåbärschutney, långfil, friterad ostronskivling, rotselleri
195

Kalix
Gratineras med schalottenlök och Västerbottenost. Toppas med Kalix löjrom, syrad grädde, rödlök och citronconfit
255

Knorren
Gratineras med rökt sidfläsk, bakade jordärtskockor och Västerbottenost toppas med torkade lingon, syrad persiljerot och rucola
175

+Välj fri sallad
Massa blomkålsslawe med tranbärsrussin
Sensommar-sallad citrondressing och lingon

Lunch V. 33

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Spättafilé med färsk potatis samt tomat-och basilikasalsa

Tisdag
Lingonchutneymarinerade revbensspjäll med kålsallad och rostad potatis

Onsdag
Halstrad sej med mojo rojo på rostad paprika och bönor

Torsdag
Majskycklingbröst med spenat, dragonsås och rostad färskpotatis

Fredag
Bakad torsk med pesto, örtsallad och slungade rotfrukter

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Carpaccio på rökt älg innanlår med hjortron, gammel Pär och vitmossa
135

Varmrätt
Honungsrostade rotfrukter med getost, myntayoghurt och bulgur
125

Köttbullar med gräddsås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka
135

Knuts Caesarsallad med Västerbottenost, varmrökt röding och tunnbrödskrutonger
135

Halstrad röding med forellrom, Chablissås, rönnbär och mandelpotatisstomp
255

Dessert

Vatt-tranbär med kolasås och vispad grädde
95

Chokladtryffel
25


Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.