Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Vit sparris
med Jokkmokks ost, ramslökssås och maskrossallad
125

Rentartar
med picklade rönnbär, granskottssenap, äggula och Karl-Johan-majonnäs
135

Norrlandstallrik
gravad ren, ost från Jämtland, skogsmarmelad, renhjärta, rökt röding
175

Vattenkrassesallad
med renkorv, sparris, rädisor, vattlingon, hyvlad Västerbottenost
115/195

Norröna matjessill
med ägg, brynt smör, gräddfil och färskpotatis
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med en sallad på syltad gurka och rättika, samt potatispuré och lingon
195

Smörstekta abborrfiléer
med forellrom, smörsås och ängsyrasallad
295

Lågtempererad kalvrygg
med sparris, granskottssmör och kvannesås
265

Gravad fjällröding
med dillstuvad potatis samt fänkålscrudité
220

Vinbräserat spetskålshjärta
med Rättviksterrin, morotspuré och fänkålssalsa
185

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Fjällfilspanacotta
med myltade hjortron och honungsrost tunnbröd
115

Rabarberkompott
med kanelsmul, vaniljglass
95

Tryfflar
lakrits och hallon
45

Mjölkchokladmousse med lakrisrot
serveras med drömmar och kråkbärssirap
110

Rabarbersorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
125

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, Karl-Johansvampsmayo & lingonketchup.

Geten
Gratineras med rödbetor, Västerbottensost, getost, hasselnötter och honungs-citronette
175

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost. Toppad med kallrökt lax, forellrom, picklad lök och citroncrème
185

Kjell-Arne
Gratineras med rökt skinka, spenat samt Västerbottenos. Toppas med en variation på morötter och rostade mandlar
165

Kalix
Gratineras med schalottenlök och Västerbottenost. Toppas med Kalix löjrom, syrad grädde, rödlök och citronconfit
255

Renen
Gratineras med schalottenlök, inkokt endive och Västerbottenost. Toppas med Suovas med lingonchutney och friterad lök
175

+Välj fri sallad
Syrad savojkålssallad med morot, rättika och spetskål
Mangoldsallad med gräddfilsdressing och hyvlade rädisor

Lunch V. 26

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Bakad sej serveras med pestoslungade färskpotatis, citronsås och örtsallad

Tisdag
Grillad fläskkarré med varm potatissallad, rödlökschutney och gräslöksmör

Onsdag
Panerad torsk med remuladsås, tomat, basilikasallad, citron och färskpotatis

Torsdag
Kokt kalv med sommarprimörer och pepparrot

Fredag
Friterad rödspättafilé med Caesarsallad, citron samt syltade rotfrukter

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Rentartar
med picklade rönnbär, granskottssenap, äggula och Karl-Johan-majonnäs
135

Varmrätt
Rostat bovete
med broccoli, gräslökssås och syrade rotfrukter
125

Wallenbergare
med klassiska tillbehör
135

Knuts Caesarsallad
med Västerbottenost, varmrökt röding och tunnbrödskrutonger
135

Gravad fjällröding
med dillstuvad potatis och fänkålscrudité
220

Dessert

Mjölkchokladmousse med lakritsrot
serveras med drömmar och kråkbärssirap
115

Chokladtryffel

25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.