Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Grön sparris
med tjälknöl på älg, pepparrot och sparriskräm
125

Rökt abborre
med tryffeläggröra, hårt tunnbröd, syltad rödlök och vårlök
145

Norrlandstallrik
med jordgubb/timjanschutney, rökt renhjärta, tjälknöl, rökt abborre hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Nässelsoppa
med löskokt vaktelägg, kallrökt lax, citron confit, mandlar
115/185

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med vaxbönor, svartrotspuré, lingon och brynt citronsmör
205

Somrig tomat-tarte
med getost, schalottenlök och ramslökspesto
125/205

Röding
med rädisor, veloté med björkolja, forellrom och majrovestomp
265

Reninnanlår
med rabarberkompott, cognacssås och gräddkokt svartrot
295

Kalvkind
med ramslökssås, färskpotatis, primörmorot, sparris och rädisblast
255

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Fläderpanacotta
med syltade rabarber, ängsyra och knäckeflarn
105

Tryfflar
kokkaffe och rabarber
45

Lingonsorbet
65

Kladdkaka
med marshmallows, hallon, smultronpuré, vispad creme fraiche
115

Vaniljglass
med jordgubbar vända i limesirap
115

Norrländska ostar
med jordgubbsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, spenat, chilihonung och friterad schalottenlök
175

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost toppas med kallrökt lax, forellrom, picklad lök och citroncrème
195

Gränslös
Gratineras med Västerbottenost
toppas med rökt älginnanlår, ingefärainkokt fikon, ädelost, päron, rödvinbärssirap
215

Barnet
Gratineras med schalottenlök och
Västerbottenost, toppas med sikrom, syrad grädde, rödlök, sjökorall och citronconfit
215

Tryffel svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffel crème
205

+Välj fri sallad
Vårsallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Hälsosallad
Rotsaker, lingon, timjan och solros groddar

Lunch V. 21

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Torsk med rostade knippmorötter, rädisor, nässelvelouté och färskpotatis

Tisdag
Nötfärsbiffar variation på betor och honungsky

Onsdag
Kummel med hyvlad fänkål, ramslökshollandaise och potatisstomp

Torsdag
Grillad fläskhare med blomkål, gröna tomater och örtsås

Fredag
Friterad sej med syrad vitkål, tartarsås och färskpotatis

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Grön sparris med tjälknöl på älg, pepparrot och sparriskräm
125

Varmrätt
Bakad rotselleri med svamp och ramslöksås
125

Smörstekt kyckling med grön sparris, haricots verts och dragonslungad färskpotatis
135

Sallad med bakad regnbågslax, picklade primörer, surdegskrutonger och senapskräm
125

Röding med rädisor, veloté med björkolja, forellrom och majrovestomp
265

Dessert

Fläderpanacotta med syltade rabarber, ängsyra och knäckeflarn
105

Chokladtryffel
25


Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30