Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Rentartar
med märgben, grillat tunnbröd, syrad och karamelliserad lök
135

Rökt torsk
med pepparrotskräm, grillad gurka, brynt smör och kavringskrutonger
135

Norrlandstallrik
rentartar, rökt torsk, älg korv, blåbärschutney, hjortronkonfektyr och jämtländsk ost
175

karljohansvamps-knyten
med dillmajonnäs och picklad syltlök
105/160

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
grönärtor och kålrabbi, brynt smör, lingon och potatispuré
205

Blomkålssoppa
med sotad fjällko, rå hyvlad blomkål och granskottsolja
125/185

Stekt röding
med syrad selleri, vitvinssås, forellrom, rotselleripuré och hasselnötter
275

Grillad vildand
med jordärtskocka, skogsvinbär och timjanssky
295

Knuts hjortkorv
med pumpakräm, kantareller och rödvissås
225

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med brödpudding, saltkola och vaniljglass
135

Färska björnbär
med fryst getost, timjans maräng och vit choklad
115

Tryfflar
Blåbär/lakrits & hasselnöt
55

Lingonsorbet
med chokladkräm
70

Parfait med kokkaffe
med kanderade nötter
105

Norrländska ostar
med jordgubbsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Dags för lax
Gratineras med Västerbottenost och lax, toppas med rökt crème fraiche, friterad lök, rättika och forellrom
195

REN höst
Gratineras med Västerbottenost, toppas med gravad ren, granskottsmajonnäs, björnbärschutney, smörgåskrasse och syrad rödbeta
215

MOA
Gratineras med Västerbottenost toppas med stekta kantareller, grönkål, karamelliserad lök, hasselnötter och inkokta svartavinbär
185

TRYFFEL kvack
Gratineras med Västerbottenost, toppas med rökt anka, päron, jordärtskocka, tryffelkräm och mandel
215

Ungdom
Gratineras med Västerbottenost, toppas med sikrom, svart vitlöksmajonnäs, syrad brysselkål och friterad purjolök
215

+Välj fri sallad
Kall sallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.39

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Köttgryta med gräddfil och rostade rotfrukter

Tisdag
Stekt kyckling med rostad broccoli, dragonmajonnäs och rå hyvlad champinjon

Onsdag
Fiskgratäng med Västerbottenost, hasselnötter och blomkål

Torsdag
Fiskgratäng med Västerbottenost, hasselnötter och blomkål

Fredag
Friterad sej med tartarsås, rostad potatis, rotselleri och dill

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Rentartar med märgben, grillat tunnbröd, syrad och karamelliserad lök
135

Varmrätt

Kikärtsbiffar med rödbetssallad, senapsmajonnäs och bakad potatis
125


Wallenbergare med potatispuré, ärtor och lingon
135


Mustig svampsoppa med sidfläsk, grönkål och vattenkrasse
125


Stekt röding med syrad selleri, vitvinssås, forellrom, rotselleripuré och hasselnötter
275

Dessert

Parfait med kokkaffe med kanderade nötter
105


Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30