Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Rödingtartar
med korngryn, granblommor, pepparrot och rödbeta
125

Kokkaffe-gravad renfransyska
med friterad schalottenlök, lingon och rädisa
125

Norrlandstallrik
med björnbärschutney, rökt renhjärta, röding, Kokkaffe-gravad ren, hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Ripsoppa med klimp
morot, kålrot, rotselleri och smörgåskrasse
115/195

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med haricots verts, potatispuré, brynt smör och lingon
205

Hargryta
med kryddsyltade körsbär, brässerad lök och jordärtskockspuré
265

Halstrad torsk
med beurre blanc, inlagd kålrot, äpple och havtorn
295

Halmad rotselleri
med rostad mandel, rädisa, rödbetor och friterad shiitake
190

Ryggbiff
med friterad brysselkål, shiitake, vatt-lingon och riven Jokkmokksost
290

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Björnbärskompott
med chokladmousse, rosmarin, havssalt och rostat havre
115

Tryfflar
timjan och viol
45

Falsk kalvdans
med rårörda hallon
115

Lingonsorbet
65

Nöt-och chokladbrownie
med nyponsorbet och rostad kokos
115

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, spenat, chilihonung och friterad schalottenlök
175

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost toppas med kallrökt lax, forellrom, picklad lök och citroncrème
195

Gränslös
Gratineras med Västerbottenost
toppas med rökt älginnanlår, ingefärainkokt fikon, ädelost, päron, rödvinbärssirap
215

Barnet
Gratineras med schalottenlök och
Västerbottenost, toppas med sikrom, syrad grädde, rödlök, sjökorall och citronconfit
215

Tryffel svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffel crème
205

+Välj fri sallad
Vårsallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Hälsosallad
Rotsaker, lingon, timjan och solros groddar

Lunch V. 8

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Pankopanerad kyckling med pak choi, ingefära-och chilisyltad sötpotatis

Tisdag
Pocherad torsk med purjolök, morötter, gräslökssås och kokt potatis

Onsdag
Bakad fläsksida med pumpapuré, rödvinssky och äpple-och rosmarinchutney

Torsdag
Ugnsbakad laxfilé med spenat, rotfrukter och citronhollandaisesås

Fredag
Fläsknoisette med vin kokt savojkål, bearnaisesås och stekt potatis

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Kokkaffe-gravad renfransyska med friterad schalottenlök, lingon och rädisa
125

Varmrätt
Bakade rödbetor, palsternackor med Chevrécrème, mandlar och honung
125

Hjortköttbullar i tomatsås med aubergine, rosmarinrostad kulpotatis och gräddfil
135

Rostad rotsellerisoppa med picklade morötter, rökt älginnanlår och friterad svartkål
125

Halstrad torsk med beurre blanc, inlagd kålrot, äpple och havtorn
295

Dessert

Björnbärskompott med chokladmousse, rosmarin, havssalt och rostat havre
115

Chokladtryffel
25


Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.