Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Grön sparris
med tjälknöl på älg, pepparrot och sparriskräm
125

Rökt abborre
med tryffeläggröra, hårt tunnbröd, syltad rödlök och vårlök
145

Norrlandstallrik
med jordgubb/timjanschutney, rökt renhjärta, tjälknöl, rökt abborre hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Nässelsoppa
med löskokt vaktelägg, kallrökt lax, citron confit, mandlar
115/185

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med vaxbönor, svartrotspuré, lingon och brynt citronsmör
205

Somrig tomat-tarte
med getost, schalottenlök och ramslökspesto
125/205

Röding
med rädisor, veloté med björkolja, forellrom och majrovestomp
265

Reninnanlår
med rabarberkompott, cognacssås och gräddkokt svartrot
295

Kalvkind
med ramslökssås, färskpotatis, primörmorot, sparris och rädisblast
255

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Fläderpanacotta
med syltade rabarber, ängsyra och knäckeflarn
105

Tryfflar
kokkaffe och rabarber
45

Lingonsorbet
65

Kladdkaka
med marshmallows, hallon, smultronpuré, vispad creme fraiche
115

Vaniljglass
med jordgubbar vända i limesirap
115

Norrländska ostar
med jordgubbsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Äng
Gratineras med Västerbottenost, sparris och ägg, rostad mandel, skogschampinjon, friterad kapris och vattenkrasse
175

Om sommaren
Gratineras med Västerbottenost, toppas med gravad lax med hovmästersås, friterad mandelpotatis, rädisor, dill och citron
195

Ren glädje
Gratineras med Västerbottenost toppas med gravad ren, rå hyvlad fänkål, picklad silverlök, torkade krusbär, örter-och anismajonnäs
215

Barnet
Gratineras med schalottenlök och Västerbottenost, toppas med sikrom, syrad grädde, rödlök, inlagd gurka och citronconfit
215

Tryffel svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffel crème
205

+Välj fri sallad
Sommarsallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Spetsig sallad
Syrad spetskål, hackad dill, solrosfrön

Lunch V. 25

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Kalvfärsbiffar med blomkål, grön tomat, syrad gurka och skysås

Tisdag
Kycklinglår med broccoli, grön sparris, smörsås och örter

Onsdag
Schnitzel med grillat lök smör, bakade rödbetor, kapris och rostad potatis

Torsdag
Grillad majskyckling med primörsallad, bränd citron och dragonmajonnäs

Fredag
Stängt

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Grön sparris med tjälknöl på älg, pepparrot och sparriskräm
125

Varmrätt
Potatiskaka med tomat, paprika, ramslök och örter
125

Bakad lax med rädisor, färskpotatis, dill och stuvad spenat
135

Sallad med stekt makrill, syrad gurka, pepparrot, Västerbottendressing, surdegskrutonger
125

Wallenbergare på älg
med vaxbönor, svartrotspuré, lingon och brynt citronsmör
205

Dessert

Fläderpanacotta med syltade rabarber, ängsyra och knäckeflarn
105

Chokladtryffel
25


Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30