Knut Upplandsgatan
KNUT UPPLANDSGATAN Ni har väl inte missat att vi börjat servera vår fina á la cart meny redan från 13:00 på lördagarna.

VÄLKOMMEN
TILL KNUT
UPPLANDSGATAN!

Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Lunch Upplandsgatan v.47

Glennkorv

rostad potatis, dijon-mayo, picklad gurka & rostad lök

125

Bakad torskfilé

krossad potatis, Skagen, Citron & brynt smör

125

Rostad blomkål

Soya-majo, picklad rödlök, potatis, & ärtskott.

125

Hjortskav med potatispuree

lingon picklad gurka o rostad lök

170

Förrätter

NORRLANDSTALLRIK

Rökt hjorthjärta, älgkorv, Souvas, rökt vildsvinsstek, VB, hjortronconfiture, bärchutney och torkade lingon.

185

ENBÄRSSOTAD HJORTTARTAR;

picklad rödlöksmayo, pommes alumette, friterad vitlök, tryffel och krasse.

155

KÅLDOLME;

Svamp, VB, sötsyrliga sultanrussin, smörad svampbuljong och friterad surkål.

125

BLÖTA

Fondkokt ljusugnsbröd, rimmat fläsk, äppel- och senapskompott, vispat smör och sky.

130

NORRLÄNDSK SASHIMI

Lax, pepparrotsemulsion, soja, ingefära, forellrom, lingongelé samt brödkrisp.

145

Varmrätter

ÄLGWALLENBERGARE

Potatispuré, brynt smör, gröna ärtor, schalotten och rårörda lingon.

245

PÄRLHÖNEBRÖST

Duva, anklever, vinägerkokt smålök, färskostklimp och dragonvelouté.

265

SKINNSTEKT FJÄLLRÖDING;

Tomat-och saffransbuljong, rökig skaldjursmayo, gurka och mandelpotatis.

275

RENKALV

Rödvinsbrässerad oxsvans, cocoböna, rotsellerimash, lingon samt krispig Ostronskivling.

295

KÅLPANNKAKA

Svampmajonnäs, friterad kålrot, ponzulök och pebre.

215

Tunnbrödspizza med Västerbottenost

Vedrökt Jokkmokkskarrè, syltad tomat, jalapenomayo, bakad och rostad lök.

225

Desserter

VISPAD PANNACOTTA

vit choklad, mördegssmulor och hallonsorbet.

125

MANDELKAKA;

hjortrontosca och vaniljglass.

145

PÄRONCLAFOUTIS;

mintchoklad och lättvispad grädde.

135

PRALINER;

mörk choklad smaksatt med vanilj och honung samt flingsalt och vit choklad smaksatt med hallon

65:

LINGONSORBET.

Lingonsorbet och lingon

75:-

NORRLÄNDSKA OSTAR

Marmelad, hjortronconfiture och tunnbrödschips. 55:-/st, alt 145:-/alla tre

75:-

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten.

För 139:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt.

139 kr

Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk. Njut av norrländsk palt i Stockholm hos Restaurang Knut!

KNUT CATERING

Knut gör spännande nyskapande catering med ena foten i Norrland och den andra i Stockholm. Ett brett utbud som ger möjlighet att skräddarsy lösningar för alla typer av tillställningar. Kontakta oss för bokning

Se våra menyförslag

PRESENTKORT

Den perfekta presenten till någon du bryr dig om. Du kan införskaffa dem hos oss under våra öppettider. Alternativt kan det skickas efter att betlning mottagits

Giltigheten är ett år från inköp. Går att nyttjas på båda våra enheter i Stockholm. Man använder hela presentkortet under sin vistelse.

Bubbel på Knut Bar

OM RESTAURANGEN

Knut är en bar och restaurang med hjärtat i Norrland och fötterna i Stockholm som har grundats av Martin Sjölander 2013. Namnet kommer från morfar Knut, som tog med Martin på bärplockning, fisketurer och älgspaning i de Jämtländska skogarna som barn.

Idén bakom Knut är att öppna dörren till ett nytt Norrland genom att kombinera det bästa av två världar.

Restaurangen erbjuder Norrländska specialiteter serverade med stockholmsk precision, i en miljö där pulsen sjunker trots att du är mitt i centrala Stockholm.

På Knut bar och restaurang hittar du ett stort utbud av Norrländsk mat mitt i Stockholm. Här kan du avnjuta en god hjortskavsgryta, gravad ren eller en “Norrländsk tallrik” med en massa goda norrländska delikatesser.