KNUT SWEDEN
Visste du att vi på Knut har vår egna tallbarstvål och tallbarrsskrubb?
Den finns att köpa här på restaurangen eller online via Lyko.
Visste du att vi på Knut har vår egna tallbarstvål och tallbarrsskrubb?
Den finns att köpa här på restaurangen eller online via Lyko.
Måndag den 21 augusti är måndagspalten åter tillbaka. Pris per person är 189:-
Bordsbokning går att göra under Boka Bord.
Varmt välkomna!
Knut serverar norrländsk mat med ena
foten i vildmarken och den andra i civilisationen. Både inspiration och råvaror kommer från rötterna i Norrland.
med örtstompad potatis, dijonmajonnäs, syrad rödkål, chiliolja och bacon
149
med dillbakad potatis, vitvinssås, purjolök och gräslök
149
med grönkålsallad, picklad lök, lingonvinaigrette, tunnbrödschips
149
med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök
195
Nattbakat renlägg, lingonketchup & riven Västerbottenost
160
Vedeldsrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ätikslingon
140
Matjessil, äggkräm, Västerbottenost, vispad smetana, kavring & brynt smör
150
Avokado, tomatbuljong, jalapeno, blekselleri & tunnbrödskrisp
140
Älgkorv, suovasrökt hjortinnanlår, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, lagrad Västerhavsost & äppelkompott
195
Rött vin, svamp, bacon, smålök & potatispuré
320
Vispad mozzarella, vinägertomat, apelsin, friterad mozzarella, tunnbrödskrutonger & olivolja
245
Rotmos, rimmat lägg, syrlig sky, mostarda & chicharrones
275
Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
275
Krämig kål, sojapicklad shiitakesvamp, stjärnanissky & friterad grönkål
330
Västerbottensost, tomatsås, lavkokt Jokkmokkskinka, ananas- och jalapenosås, mandelpotatischips & bearnaisemajonnäs
245
Kolasås, vaniljglass & lingon
135
Vaniljkokta hallon & saltlakrits
120
Kokosgrädde, hjortron & rostad kokos
115
Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-
55
Torkade lingon
75
Mörk eller vit choklad
35
För 189:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt.
Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk. Njut av norrländsk palt i Stockholm hos Restaurang Knut!
Knut gör spännande nyskapande catering med ena foten i Norrland och den andra i Stockholm. Ett brett utbud av svenska norrlandsklassiker som ger möjlighet att skräddarsy lösningar för alla typer av tillställningar. Kontakta oss för bokning
Giltigheten är ett år från inköp. Går att nyttjas på båda våra restauranger i Stockholm. Man använder hela presentkortet under sin vistelse.
Den perfekta presenten till någon du bryr dig om. Du kan införskaffa dem hos oss under våra öppettider. Alternativt kan det skickas efter att betalning mottagits
Knut är en bar och restaurang med hjärtat i Norrland och fötterna i Stockholm som har grundats av Martin Sjölander 2013. Namnet kommer från morfar Knut, som tog med Martin på bärplockning, fisketurer och älgspaning i de Jämtländska skogarna som barn.
mån – tis | 11.00 – 23.00 |
ons – tor | 11.00 – 23.00 |
fre | 11.00 – 00.00 |
lör | 16.00-00.00 |
sön | stängt |