Restaurangen på Upplandsgatan
Restaurang Knut Upplandsgatan

AW

Varje torsdag och fredag mellan kl.14.00-17.00 har vi grymma erbjudande på dryck och snacks i baren.

Boka ditt bord här på hemsidan, eller droppa in 🙂

Nu har uteserveringen kommit fram också, så vid fint väder kan man sitta ute i solen. Först till kvarn dock, dessa platser går inte att boka.

PALT

Paltkoma varje måndag på Upplandsgatan. Bordsbokningen är öppen, så in och boka ditt bord redan idag!

Om vegetarisk palt önskas så måste den förbeställas. Lämna bara ett meddelande när du gör bokningen så löser vi det 🙂

Varmt välkomna!

Knut serverar norrländsk mat med ena
foten i vildmarken och den andra i civilisationen. Både inspiration och råvaror kommer från rötterna i Norrland.

Välkommen till Knut Upplandsgatan

Matlagning på norrländskt vis

Lunch v. 16.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Kycklingbröst

med rostad potatis, dragonsås, senapsmarinerade haricots verts och persilja

154

Bakad lax

med smörstompad potatis, dillmajonnäs och citrongurka

154

Västerbottengratinerad blomkål

med krispsallad, matvete, picklad lök, mandelpesto och ärtskott

154

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

195

Förrätter.

Sotad kalvtartar “Vitello Tonnato”

Friterad kapris, tonfiskemulsion, ruccola, basilika och riven parmesan

160

Knuts minipalt

Vedeldsrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon

135

Enbärsgravad röding

Messmörsyoghurt, Västerbottensmajonnäs, gingelé, tunnbrödskrisp och ättikssyrlig forellrom

150

Friterad halloumi

Pepparrotskräm, ljummen ponzu, kimchimarinerad rättika, puffat ris och nori

140

Norrlandstallrik

Älgkorv, suovasrökt hjortinnanlår, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, Västerbottenost & äppelkompott

205

Mat från Knut

Varmrätter.

Rimmad torskrygg

Barbecuetomat, granskott, krämig majs, jalapeno och friterade lökringar

320

Silkesomelett

Stuvad svamp, smörad sojabuljong, rostad ostronskivling och färsk tryffel

255

Ragu på vitvinsbrässerat älghögrev

Karl Johansvamp, lingon, salvia, färsk gnocchi och riven Västerbottenost

275

Älgwallenbergare

Potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

275

Bakat reninnanlår

Rotselleripurè, slarvsylta på lägg och kål, syltade betor, rökt renhjärta och rödvinssås

340

Tunnbrödspizzan: “Kebab style”

Älginnanlår, rödlök, vitlökssås, het tomatsås, isbergssallad och feferoni

245

Desserter.

Mjuk mazarin

Hjortrontosca, brynt smör och vaniljglass

135

Lingonpannacotta

Ingefärslingon, rostad vit choklad och ingefärsglass

125

Choklad- och hasselnötskaka

Vispad grädde, toffeesås och rostade nötter

120

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-

55

Lingonsorbet

Torkade lingon

75

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt Norrländska Palten.

För 189:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt.

Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk. Njut av norrländsk palt i Stockholm hos Restaurang Knut!

Palt

Knut Catering

Knut gör spännande nyskapande catering med ena foten i Norrland och den andra i Stockholm. Ett brett utbud av svenska norrlandsklassiker som ger möjlighet att skräddarsy lösningar för alla typer av tillställningar. Kontakta oss för bokning

Besök Knut Catering

Presentkort

Giltigheten är ett år från inköp. Går att nyttjas på båda våra restauranger i Stockholm. Man använder hela presentkortet under sin vistelse.

Den perfekta presenten till någon du bryr dig om. Du kan införskaffa dem hos oss under våra öppettider. Alternativt kan det skickas efter att betalning mottagits

Om Restaurang
Knut

Knut är en bar och restaurang med hjärtat i Norrland och fötterna i Stockholm som har grundats av Martin Sjölander 2013. Namnet kommer från morfar Knut, som tog med Martin på bärplockning, fisketurer och älgspaning i de Jämtländska skogarna som barn.

ÖPPETTIDER

mån – tis11.00 – 22.30 köket stänger 21.00
ons – tor11.00 – 23.00 köket stänger 21.30
fre11.00 – 00.00 köket stänger 22.00
lör 16.00-00.00 köket stänger 22.00
sönstängt