MATMENY PÅ
KNUT REGERINGSGATAN

Förrätter / Varmrätter / Desserter
Tunnbrödspizzor / Lunch / Brunchen

Förrätter

Friterad kalvbräss

med äpple, confiterad pumpa, aioli, picklad shiitake, hasselnötter och libbsticka

145

Rimmad och lättbakad regnbåge

med picklade blåbär, endive, chili, granskottsmajonnäs och friterad lav

145

Norrlandstallrik

med älgkorv, Suovas, rökt rådjursinnanlår, hjorthjärta, Linusost, hjortron konfektyr, äpple-och ingefärschutney

185

Gnocchi

med syltad pumpa och pumpakräm, svamp, grönkål och libbsticka

135

Varmrätter

Älgwallenbergare

med potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör och lingon

245

Bakad renbog

med pumpakräm, svartvinbärssky, svamp, savojkål samt oxsvans-, plommon-och jordärtskocksragu

285

Smörbränd röding

med stuvad purjolök, krondillssyltad gurka, hummeremulsion, gulbetor och friterad blomkål

275

Viltskav

med potatispuré, råhyvlad skogschampinjon, pressgurka, lingon och friterad schalottenlök

225

Misoglaserad

rotselleri med bondbönor, terrine av kål, rödbetshummus och mangold

235

Tunnbrödspizzor

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd. Serveras med en sallad efter säsong

Torne Älv

Gratineras med Västerbottenost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème

215

TRYFFEL svinet

Gratineras med rökt sidfläsk och Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple, tryffelcrème

215

Tratten

Gratineras med Västerbottenost, trattkantareller, picklade senapsfrön, jalapeñomajonnäs, krasse och friterad ostronskivling

205

Vilden

Gratineras med Västerbottenost, rökt vildsvin, plommon och äppelchutney, mandel, friterad svartrot, plockad körvel

205

Tunnbrödstacos – Vedträet

Tre sorters taco: Öl bräserad högrev, hängd gräddfil, frisse och picklad silver lök. / Panko friterad torsk, dragonkräm och inlagd fänkål. / Jordärtskocksröra, syltat päron och puffat bovete

195

Desserter

Choklad-och nougatterrin

inkokta körsbär, tonkaglass, brynt smörpulver och bränd maräng

125

Knut dosa med björnbärsmousse

inkokta blåbär, citron och ingefära smulor

105

Varma hjortron

med granskott och vaniljglass

125

Kvällens tryfflar

med granskott och vaniljglass

55

Norrländska ostar

med äppelchutney, hjortron konfektyr och tunnbrödchips

145

Lingonsorbet

med torkade lingon och vit choklad

75

Lunch Regeringsgatan v.43

Köttfärslimpa

Serveras med grönpepparsås, kokt potatis, ärtor & rårörda lingon

135

Fisk- & skaldjursgryta

Serveras med dill- & citronaioli, picklade primörer och örtkrutonger

135

Svamp- & grönkålslasagne

Serveras med friterad höstsvamp, örtpesto och hyvlad västerbottenost

130

Tunnbrödspizza:

Gratineras med Västerbottenost, rostad blomkål, dragonmajonnäs, friterad grönkål, hasselnötter, brynt smör & örtgremulata

170

Brunchen

KALLT

Frukter, avokado toast, variation av snittar, smoothie, blåbärscones, lingonkavring, tunnbrödsknäcke

VARMT

Fetaostpaj, korv med cheddar och jalapeño, bakad tomat, äggröra och baked beans

DESSERT

Pannkaka med topping, hjortronkola, chokladmousse, nougat- och chokladtosca och tryffel

Pris/pers.

Brunchbuffé varje lördag

295