Utforska vår norrlands­inspirerade meny lite närmare

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Inkokt regnbåge

med ramslöksmajonnäs, dillgelé, ponzupicklad blomkål, smörstekt kavring samt rökt forellrom

145

Kalvtartar

med syrade gröna tomater, puffat ris, chorizomajonnäs, jalapeñoolja samt riven Almnäs tegelost

150

Norrlandstallrik

med älgkorv, suovas, vedrökt fläskkarré, hjorthjärta, kvällens ost, hjortronkonfektyr samt rabarber- och ingefärschutney

190

Sotad vit sparris

med marinerade gulbetor, mandlar, getostskum samt dill

140

Varm­rätter.

Älgwallenbergare

med potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör samt lingon

250

Halstrad rödingfilé

med grillad sparris, palsternackskräm, gravade tomater, rädisa samt sparrisvelouté

285

Älgytterfilé

med majs i variation, paprikagremolata, gemsallad, ramslökssmör samt chilivinägersky

310

Grillad spetskål

med picklade kålrabbiblommor, friterad tofu, smörad nässelsås samt sotad gurka

235

Glaserad oxkind

med sesamcrust, knippmorötter, honung och dragonsky, brända steklökar samt morotskräm

265

Tunn­bröds­pizzor.

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd. Serveras med en sallad efter säsong

Torne Älv

Gratineras med Västerbottensost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème

225

Vandraren

Gratineras med Västerbottensost, rökt älginnanlår, enbär- och timjanmajonnäs, gininkokta lingon, friterad grönkål och hasselnötter

215

Tryffelsvinet

Gratineras med Västerbottensost, rökt sidfläsk, rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple och tryffelkräm

215

Fjälltoppen

Gratineras med Västerbottensost, marinerad skogssvamp, misogräddfil, friterad potatis och riven gruyére

205

Tunnbrödstacos – Vedträet

Tre sorters taco: Ölbräserad högrev, hängd gräddfil, picklad silverlök och frisse / Laxtartar med ingefära, soyamajonnäs, korianderpesto och friterad lök / Friterad kronärtskocka med olivcrumble och tomat- &örtgremolata.

215

Desserter.

Mörk chokladkräm

med bakade jordgubbar, flädergranite, rosépeppar samt citronglass

125

Knut dosa

med karamellmousse, inkokt rabarber samt krossade kolasnittar

105

Myltade hjortron

med gräddfilsglass, basilikaolja samt bryntsmör pulver

135

Norrländska ostar

med fikonmarmelad, tunnbrödchips och hjortronkonfektyr

145

Lingonsorbet

med vit choklad och torkade lingon

75

Tryfflar

Fråga personalen om kvällens smaker

55

Lunch Regeringsgatan v.21.

Vår lunch är öppen mellan kl.11.00-14.00 måndag-fredag

Vi har alltid tre olika rätter (kött, fisk samt vegetariskt) samt en pizza, och menyn byts ut varje vecka

Grillad BBQ kyckling

serveras med coleslaw, rostad paprika och majskräm, chilivinägersky samt friterade mandelpotatischips (L)

145

Fisk wallénbergare

serveras med ärt- & potatisstomp, musselvelouté, picklade primörer och riven pepparrot (G/L)

145

Friterad fetaost

med örtig bulgursallad, chilimajonnäs, bränd avokado & tomatgremulata (G/L)

145

Tunnbrödspizza

Gratineras med Västerbottensost, grönsparris- & ramslökspesto, grillad majonnäs, marinerade rädisor, rabarber samt hyvlad västerbottenost (G/L)

175

Brunchen.

KALLT

Frukter, gravlaxklämma, blåbär- och ingefärssmoothie, kavringslimpa med lingon, veckans scones, tunnbröd, smör och såser

VARMT

Grilled cheese, Västerbottenostpaj, bruschetta, toast med gubbröra, veckans korv, bön- och svampragu, Knuts frittata, grillad tomat, äggröra och bacon

DESSERT

Pannkaka, vitchokladspannacotta, citron- och halloncheesecake, tryfflar, hjortronkola, toscakaka

Pris/pers.

Brunchbuffé varje lördag

295