Utforska vår norrlands­inspirerade meny lite närmare

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Röding

med röd endive, jordärtskocksskum, friterad svamp & björnbärskräm

145

Rådjurscarpaccio

med konjaksglaze, Västerbottensostkräm, picklade hjortron, hasselnötter & mangold

150

Norrlandstallrik

med älgkorv, suovas, vedrökt fläskkarré, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost, hjortronkonfektyr & kvittenchutney

190

Arancini

med svamp, karamelliserad lökmajonnäs, granskottspicklad shiitake, tryffel & vattenkrasse

140

Varm­rätter.

Älgwallenbergare

med potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

250

Hälleflundra

med Västerbottensoststuvad svartkål, purjolök, friterad marulkskind & persiljevinägrett

315

Ankbröst

med glaserade plommon, jordärtskockspuré, kryddig sky & rotfruktsterrin med pistagenötter

305

Pumpa

med smörstekt gnocchi, salviakräm, rostad kålbuljong, hasselnötter & olja på pumpafrön

235

Bräserad älghögrev

med tunnbrödsskorpa, grillad lök, vinägerpicklad pumpa & potatispuré med rostad vitlök

275

Tunn­bröds­pizzor.

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd. Serveras med en sallad efter säsong

Kveite

Gratineras med Västerbottensost, gravad hälleflundra, dill- och pepparrotskräm, rödlök, forellrom och potatis

235

Strövaren

Gratineras med Västerbottensost, rökt renhjärta, brynt smörmajonnäs, selleri och whiskeymarinerade svartavinbär

225

Tryffelsvinet

Gratineras med Västerbottensost, rökt sidfläsk, rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple och tryffelkräm

225

Vårtecknet

Gratineras med Västerbottensost, grön sparris, tomatpesto, riven getost, friterad kruspersilja, picklade tomater och mandel

215

Tunnbrödstacos – Vedträet

Tre sorters taco: Högrevschili, rödkålslaw & gräddfil Ceviche, jalapeñomajonnäs, grillad melon & puffat ris Friterad halloumi, örtsalsa & dragonmajonnäs

215

Desserter.

Friterad munk

med äpple, mandelglass, vanilj och brynt smörkräm & sockrad rosmarin

125

Knut dosa

med tonkamousse, mandelkakssmulor & nougatkrisp

105

Hjortron

med gräddfilsglass, basilikaolja & brynt smörpulver

135

Norrländska ostar

med fikonmarmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr

155

Lingonsorbet

med vit choklad & torkade lingon

75

Tryfflar

Fråga personalen om kvällens smaker

55

Lunchmeny vecka 39.

Vår lunch är öppen mellan kl.11.00-14.00 måndag-fredag

Vi har alltid tre olika rätter (kött, fisk & vegetariskt) samt en pizza, och menyn byts ut varje vecka

Wallenbergare

med potatispuré, gröna ärtor, syltade lingon & brynt smör

155

Ugnsbakad laxfilé

med rostad potatis, rödbetor, romsås & picklad gurka

155

Bakad rotselleri

med rödbetskräm, grillad halloumi, friterad grönkål & brynt smörsås

155

Tunnbrödspizza

Gratineras med Västerbottensost, kronärtskocka, fetaost, rödbetor, timjansmajonnäs & friterad persilja

185

BRUNCHMENY.

KALLT

Säsongens frukter, Caesarsallad med krossat tunnbröd, snitt på laxröra och riven pepparrot, veckans smoothie, chokladscones samt tunnbrödsrulle med älginnanlår och timjansmajonnäs

VARMT

Äggröra, älgköttbullar, svampstuvning med Västerbottensost, rökt sidfläsk, cheddar- och jalapeñokorv med chilimajonnäs, chachouka med friterad tofu och basilikapesto, grillade tomater, Mac'n'cheese samt Västerbottensostpaj med svamp och karamelliserad lök

DESSERT

Pannkaka med kolakräm och syltade bär, äppelpaj med vanilj- och ingefärskräm, hallon- och chokladmousse med rostad vitchoklad samt hjortronkola

Brunchbuffé varje lördag

Pris/Pers.

295