Utforska vår norrlands­inspirerade meny lite närmare

Matlagning på norrländskt vis

Förrätter.

Eldad kammussla

Rökt mandelpotatiskräm, kavringssmulor & syltad citron

145

Sotad rentartar

Potatisnystan, kimchimajonnäs, apelsin & ponzusås med timjan

150

Norrlandstallrik

Älgkorv, suovas, vedrökt fläskkarré, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost, hjortronkonfektyr & päronchutney

190

Saltbakad rödbeta

Rökt gräddfil, solrosfrön, karamelliserade mandlar & dillvinägrett

140

Varm­rätter.

Älgwallenbergare

Potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

255

Skinnstekt havsabborre

Broccolisparris, grillad smörsås, rostad sellerikräm med miso, brödcrunch & picklade havtorn

315

Grillad hjortentrecôte

Svampfylld fondant, inkokt svamp, bärsky, glaserad kål & björnbärsgelé

305

Vildsvinslägg

Ragu på linser & tomat, äppelvinägersky & sötpotatisstomp med kummin

275

Kams

Karl Johan svamp och citrontimjan, rostad brysselkål, svampbuljong & lingonkräm

240

Tunn­bröds­pizzor.

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd. Serveras med en sallad efter säsong

Hornet

Gratineras med Västerbottensost, akvavitsgravad hjortytterfilé, trattkantareller, timjansmajonnäs, picklade blåbär & krispig grönkål

225

Kveite

Gratineras med Västerbottensost, gravad hälleflundra, dill- och pepparrotskräm, rödlök, forellrom & krispig potatis

235

Tryffelsvinet

Gratineras med Västerbottensost, rökt sidfläsk, rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple och tryffelkräm

225

Skogen

Gratineras med Västerbottensost, bakad portabello, syltade senapsfrön, jalapeñomajonnäs, friterad svartrot & parmesan

215

Tunnbrödstacos – Vedträet

Tre sorters taco: Högrevschili, rödkålslaw & gräddfil Kallrökt laxröra, äpple, fänkål, kålsallad & dillrimmad gurka Friterad chevre, harissamajonnäs, gremolata & kålsallad

225

Desserter.

Chokladterrin

Blåbärsglass, ljummen blåbärssås, bränd maräng & vaniljinkokt ingefära

125

Knut dosa

Lakritsparfait, kardemumma, havrecrunch & körsbär

105

Hjortron

Gräddfilsglass, basilikaolja & brynt smörpulver

135

Norrländska ostar

Fikonmarmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr

145

Lingonsorbet

Vit choklad & torkade lingon

75

Tryfflar

Fråga personalen om kvällens smaker

55

Lunchmeny vecka 4.

Vår lunch är öppen mellan kl.11.00-14.00 måndag-fredag

Vi har alltid tre olika rätter (kött, fisk & vegetariskt) samt en pizza, och menyn byts ut varje vecka

Högrevschili

Friterad sötpotatis, gräddfil, picklad selleri & tunnbröd

155

Rimmad kolja

Spetskål, gulbeta, morotskräm, vitvinssås & mandel

155

Bakad pumpa

Getostkräm, pärlcouscous, friterade linser, picklad silverlök & svampbuljong

155

Tunnbrödspizza

Gratinerad med Västerbottensost, chorizo, svamp, tomat, chilimajonnäs, blåmögelost & färsk oregano

185

BRUNCHMENY.

KALLT

Säsongens frukter, Caesarsallad med krossat tunnbröd, snitt på laxröra och riven pepparrot, veckans smoothie, chokladscones samt tunnbrödsrulle med älginnanlår och timjansmajonnäs

VARMT

Äggröra, älgköttbullar, svampstuvning med Västerbottensost, rökt sidfläsk, cheddar- och jalapeñokorv med chilimajonnäs, chachouka med friterad tofu och basilikapesto, grillade tomater, Mac'n'cheese samt Västerbottensostpaj med svamp och karamelliserad lök

DESSERT

Pannkaka med kolakräm och syltade bär, äppelpaj med vanilj- och ingefärskräm, hallon- och chokladmousse med rostad vitchoklad samt hjortronkola

Brunchbuffé varje lördag

Pris/Pers.

295