Utforska vår norrlandsinspirerade meny lite närmare
Förrätter. Eldad kammussla Rökt mandelpotatiskräm, kavringssmulor & syltad citron
145
Sotad rentartar Potatisnystan, kimchimajonnäs, apelsin & ponzusås med timjan
150
Norrlandstallrik Älgkorv, suovas, vedrökt fläskkarré, enrisrökt hjorthjärta, Västerbottensost, hjortronkonfektyr & päronchutney
190
Saltbakad rödbeta Rökt gräddfil, solrosfrön, karamelliserade mandlar & dillvinägrett
140
Varmrätter. Älgwallenbergare Potatispuré, ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon
255
Skinnstekt havsabborre Broccolisparris, grillad smörsås, rostad sellerikräm med miso, brödcrunch & picklade havtorn
315
Grillad hjortentrecôte Svampfylld fondant, inkokt svamp, bärsky, glaserad kål & björnbärsgelé
305
Vildsvinslägg Ragu på linser & tomat, äppelvinägersky & sötpotatisstomp med kummin
275
Kams Karl Johan svamp och citrontimjan, rostad brysselkål, svampbuljong & lingonkräm
240
Tunnbrödspizzor. Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd. Serveras med en sallad efter säsong
Hornet Gratineras med Västerbottensost, akvavitsgravad hjortytterfilé, trattkantareller, timjansmajonnäs, picklade blåbär & krispig grönkål
225
Kveite Gratineras med Västerbottensost, gravad hälleflundra, dill- och pepparrotskräm, rödlök, forellrom & krispig potatis
235
Tryffelsvinet Gratineras med Västerbottensost, rökt sidfläsk, rödlökschutney, jordärtskockschips, äpple och tryffelkräm
225
Skogen Gratineras med Västerbottensost, bakad portabello, syltade senapsfrön, jalapeñomajonnäs, friterad svartrot & parmesan
215
Tunnbrödstacos – Vedträet Tre sorters taco:
Högrevschili, rödkålslaw & gräddfil
Kallrökt laxröra, äpple, fänkål, kålsallad & dillrimmad gurka
Friterad chevre, harissamajonnäs, gremolata & kålsallad
225
Desserter. Chokladterrin Blåbärsglass, ljummen blåbärssås, bränd maräng & vaniljinkokt ingefära
125
Knut dosa Lakritsparfait, kardemumma, havrecrunch & körsbär
105
Hjortron Gräddfilsglass, basilikaolja & brynt smörpulver
135
Norrländska ostar Fikonmarmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr
145
Lingonsorbet Vit choklad & torkade lingon
75
Tryfflar Fråga personalen om kvällens smaker
55
Lunchmeny vecka 4. Vår lunch är öppen mellan kl.11.00-14.00 måndag-fredag Vi har alltid tre olika rätter (kött, fisk & vegetariskt) samt en pizza, och menyn byts ut varje vecka
Högrevschili Friterad sötpotatis, gräddfil, picklad selleri & tunnbröd
155
Rimmad kolja Spetskål, gulbeta, morotskräm, vitvinssås & mandel
155
Bakad pumpa Getostkräm, pärlcouscous, friterade linser, picklad silverlök
& svampbuljong
155
Tunnbrödspizza Gratinerad med Västerbottensost, chorizo, svamp, tomat, chilimajonnäs, blåmögelost & färsk oregano
185
BRUNCHMENY. KALLT Säsongens frukter, Caesarsallad med krossat tunnbröd, snitt på laxröra och riven pepparrot, veckans smoothie, chokladscones samt tunnbrödsrulle med älginnanlår och timjansmajonnäs
VARMT Äggröra, älgköttbullar, svampstuvning med Västerbottensost, rökt sidfläsk, cheddar- och jalapeñokorv med chilimajonnäs, chachouka med friterad tofu och basilikapesto, grillade tomater, Mac'n'cheese samt Västerbottensostpaj med svamp och karamelliserad lök
DESSERT Pannkaka med kolakräm och syltade bär, äppelpaj med vanilj- och ingefärskräm, hallon- och chokladmousse med rostad vitchoklad samt hjortronkola
Brunchbuffé varje lördag Pris/Pers.
295
Knut Restaurang är en del av Storknut