Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Suovas
med getmesecrème, syrad pumpa och havre
135

Inlagd fjällröding
med dillemulsion, rökt sidfläsk, hyvlat äpple och tunnbröd
135

Norrlandstallrik
med Suovas, inlagd fjällröding, älgkorv, blåbärschutney, hjortronkonfektyr och jämtländsk ost
175

Kroketter med oxkind
karljohansvamp och äpple-och ingefäraschutney
105/160

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Friterad blomkål
med vört, salviakräm och syrad gurka
115

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts och rårörda lingon och brynt smör
205

Reninnanlår
med hjortron-och havtornschutney, svartrot och smörad cognacsås
295

Pocherad hälleflundra
med sjökorall, forellrom, purjolök och smörsås
285

Högrevschili
med tunnbröd, rökt crème fraiche, rostad mandel och myltade hjortron
255

Mandelpotatisgnocci
med broccolini, spenat, Västerbottenost och mandel
195

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vanilj-och blåbärs-Crème brûlée
med kanderade mandlar
115

Bakat äpple
med chokladsnö och brynt smörglass
125

Tryfflar
Hjortron/hasselnöt & blåbär/ granskott
55

Lingonsorbet
med björnbär
70

Varma hjortron
med med vaniljglass
135

Norrländska ostar
med blåbärsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème
195

REN Vinter
Gratineras med Västerbottenost, toppas med gravad ren, granskottsmajonnäs,
björnbärschutney, smörgåskrasse och syrad rödbeta
215

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, bakad rödkål, riven pepparrot och friterad schalottenlök
185

TRYFFEL svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffelcrème
215

Torsk i Timrå
Gratineras med Västerbottenost, toppas med rökt torsk, fänkåls crudite, syltade björbär och persiljecrème
205

+Välj fri sallad
Kall sallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.51

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Bakad sej med rostad potatis, brynt smör och dillmajonnäs och syrat äpple

Tisdag
Biff Lindström med lingonsky, potatispuré och inlagd gurka

Onsdag
Örtbakad kyckling med rostad potatis, Västerbottencrème och picklad schalottenlök

Torsdag
Regnbågslax med dillslungad potatis, romsås och syrad majrova

Fredag
Isterband med persiljestuvad potatis, syrade rödbetor och senap

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Suovas med getmesecrème, syrad pumpa och havre
135

Varmrätt

Sötpotatis-och blomkålsgratäng, fänkål och dillpesto
125


Krämig fiskgryta med potatis och räkor serveras med hyvlad fänkål och tunnbrödschips
135


Pumpasoppa med syltade russin, mandlar och blåmögelost
125


Pocherad hälleflundra med sjökorall, forellrom, purjolök och smörsås
275

Dessert

Vanilj-och blåbärs-Crème brûlée
med kanderade mandlar
115


Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30