Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Rökt torsk
med flädergelé, smörstekt brioche, gurka och lingonskum
145

Varmrökt vildsvinsytterfilé
med fänkålscruditét, syrad schalottenlök, timjanskräm och pepparrot
145

Norrlandstallrik
med varmrökt vildsvinsytterfilé, älgkorv, rökt torsk, jämtländsk ost, hjortronkonfityr, rabarb-och aprikoschutney
175

Västerbottenostkroketter
med karamelliserad lök, rostad märg, ramslök och citronmajonnäs
95/150

Bakad purjolök
persiljeolja, surdegskrutonger och syrlig morot
120

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts och rårörda lingon och brynt smör
215

Rostbiff från ren
med smörstekta betor, spetskål, nässelsås och rostad mandel
305

Stekt röding
med hyvlad rabarber, sparris, rädisor och fläderskum
265

Krispig grissida
med primörmorötter, färskpotatis och citronbuljong
245

Grillad portobello
med polenta, ramslöks crème, syrliga äpplen och spetskål
195

Dessert

Chokladpastej
lemoncurd, vaniljglass, ängssyra och gurka
125

Varma hjortron
med vaniljglass och syltade granskott
135

Tryfflar
Lingon och citron
55

Lingonsorbet
med lingonrussin
75

Fläderpannacotta
inkokta rabarber och kanderade hasselnötter
125

Norrländska ostar
med rabarb-och aprikoschutney och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème
205

Vardagar
Gratineras med Västerbottenost, toppas
med rökt älg, lingonchutney, vinkokade endiver, friterad schalottenlök och riven pepparrot
215

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, bakad rödkål, riven pepparrot och friterad schalottenlök
185

TRYFFEL svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffelcrème
215

Slugger
Gratineras med Västerbottenost och getost, toppas med friterad jordärtskocka, rostade gulbetor och mandel
195

+Välj fri sallad
Ny sallad
Rotselleri, mangold, isad isbergssallad, pumpafrön
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.25

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Bakad kyckling med rostad potatis, timjan och citroncrème och syrad gurka

Tisdag
Red Snapper med rostad paprika, kapris, färskpotatis och brynt sojasmör

Onsdag
Grillad Duroc gris med bakade morötter, syrad persika, smetana och chilivinägrett

Torsdag
Kalvrostbiff med färskpotatis, grillad vårlök, tomat och melonsalsa

Fredag
Stängt

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Varmrökt vildsvinsytterfilé med fänkålscruditét, syrad schalottenlök, timjanskräm och pepparrot
145

Varmrätt

Rostade knippmorötter med Västerbottenostcrème, grillad broccolin, äpple och rostade pumpafrön
125


Köttbullar med potatispuré, lingon, gräddsås och syrad gurka
135


Grillad tonfisk med romansallad, ägg, gräslök, picklad lökmajonnäs
125


Stekt röding med hyvlad rabarber, sparris, rädisor och fläderskum
265

Dessert

Fläderpannacotta inkokta rabarber och kanderade hasselnötter
125


Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30