Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Suovas
med getmesecrème, syrad pumpa och havre
135

Inlagd fjällröding
med dillemulsion, rökt sidfläsk, hyvlat äpple och tunnbröd
135

Norrlandstallrik
med Suovas, inlagd fjällröding, älgkorv, blåbärschutney, hjortronkonfektyr och jämtländsk ost
175

Kroketter med oxkind
karljohansvamp och äpple-och ingefäraschutney
105/160

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Friterad blomkål
med vört, salviakräm och syrad gurka
115

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts och rårörda lingon och brynt smör
205

Reninnanlår
med hjortron-och havtornschutney, svartrot och smörad cognacsås
295

Pocherad hälleflundra
med sjökorall, forellrom, purjolök och smörsås
285

Högrevschili
med tunnbröd, rökt crème fraiche, rostad mandel och myltade hjortron
255

Mandelpotatisgnocci
med broccolini, spenat, Västerbottenost och mandel
195

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vanilj-och blåbärs-Crème brûlée
med kanderade mandlar
115

Bakat äpple
med chokladsnö och brynt smörglass
125

Tryfflar
Hjortron/hasselnöt & blåbär/ granskott
55

Lingonsorbet
med björnbär
70

Varma hjortron
med med vaniljglass
135

Norrländska ostar
med blåbärsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Dags för lax
Gratineras med Västerbottenost och lax, toppas med rökt crème fraiche, friterad lök, rättika och forellrom
195

REN höst
Gratineras med Västerbottenost, toppas med gravad ren, granskottsmajonnäs, björnbärschutney, smörgåskrasse och syrad rödbeta
215

MOA
Gratineras med Västerbottenost toppas med stekta kantareller, grönkål, karamelliserad lök, hasselnötter och inkokta svartavinbär
185

TRYFFEL kvack
Gratineras med Västerbottenost, toppas med rökt anka, päron, jordärtskocka, tryffelkräm och mandel
215

Ungdom
Gratineras med Västerbottenost, toppas med sikrom, svart vitlöksmajonnäs, syrad brysselkål och friterad purjolök
215

+Välj fri sallad
Kall sallad
Blekselleri, äpple, isad isbergssallad, mandlar
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.46

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Friterad uer med ärt-och potatisstomp, örtvelouté och smörstekt kavring

Tisdag
Grillad kyckling med, rödvinssky, friterad svartkål och glaserad pumpa och morot

Onsdag
Bakat fläskytterfilé med äpple och rödlök, syrad smörsås och rostad potatis

Torsdag
Bakad sej med rostade rödbetor, dillkräm och krispigt fläsk

Fredag
Högrevsgryta med potatispuré, persilja och trattkantareller

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Suovas med getmesecrème, syrad pumpa och havre
135

Varmrätt

Jordärtskockassoppa med svartkål och lingon
125


Viltfärsbiffar med spenat, syrad morot, potatis och dragonmajonnäs
135


Gratinerade sötpotatis med getost och tomatsallad
125


Pocherad hälleflundra med sjökorall, forellrom, purjolök och smörsås
275

Dessert

Vanilj-och blåbärs-Crème brûlée
med kanderade mandlar
115


Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30