Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Rökt torsk
med flädergelé, smörstekt brioche, gurka och lingonskum
145

Varmrökt vildsvinsytterfilé
med fänkålscruditét, syrad schalottenlök, timjanskräm och pepparrot
145

Norrlandstallrik
med varmrökt vildsvinsytterfilé, älgkorv, rökt torsk, jämtländsk ost, hjortronkonfityr, rabarb-och aprikoschutney
175

Västerbottenostkroketter
med karamelliserad lök, rostad märg, ramslök och citronmajonnäs
95/150

Bakad purjolök
persiljeolja, surdegskrutonger och syrlig morot
120

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts och rårörda lingon och brynt smör
215

Rostbiff från ren
med smörstekta betor, spetskål, nässelsås och rostad mandel
305

Stekt röding
med hyvlad rabarber, sparris, rädisor och fläderskum
265

Krispig grissida
med primörmorötter, färskpotatis och citronbuljong
245

Grillad portobello
med polenta, ramslöks crème, syrliga äpplen och spetskål
195

Dessert

Chokladpastej
lemoncurd, vaniljglass, ängssyra och gurka
125

Varma hjortron
med vaniljglass och syltade granskott
135

Tryfflar
Lingon och citron
55

Lingonsorbet
med lingonrussin
75

Fläderpannacotta
inkokta rabarber och kanderade hasselnötter
125

Norrländska ostar
med rabarb-och aprikoschutney och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème
205

Vardagar
Gratineras med Västerbottenost, toppas
med rökt älg, lingonchutney, vinkokade endiver, friterad schalottenlök och riven pepparrot
215

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, bakad rödkål, riven pepparrot och friterad schalottenlök
185

TRYFFEL svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffelcrème
215

Slugger
Gratineras med Västerbottenost och getost, toppas med friterad jordärtskocka, rostade gulbetor och mandel
195

+Välj fri sallad
Ny sallad
Rotselleri, mangold, isad isbergssallad, pumpafrön
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.17

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Stängt

Tisdag
Stekt lax med persiljerot, räkor, brynt smör med dillvinägrett

Onsdag
Norr-tacos med pulled beef, tunnbrödchips, tomatsalsa, gräddfil och picklada betor

Torsdag
Bakad fläskkarré med rostade morötter, syrliga äpplen och honung-och myntacrème

Fredag
Stängt

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Flatrökt renstek med vinteräpplen, getost, syltade rödbetor och friterad svartkål
145

Varmrätt

Sötpotatis med frästa haricots verts, champinjoner, avokadocrème och örtsallad
125


Fläskschnitzel med glacerade betor, rostad potatis, kapris-och citronsmör
135


Het tomatsoppa med rökt torsk och persiljeolja
125


Pocherad torskrygg med rostad morotspuré, friterad salvia och syrad grönkål
295

Dessert

Vanilj- och clementinpannacotta
med och inkokta apelsiner
125


Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30