Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Rökt sik
med kavring, picklade krusbär, dillmajonnäs och bakad steklök
135

Tartar på ren
med lökkräm, syrad morot, friterade rödbetor och timjanmajonnäs
145

Norrlandstallrik
med älgkorv, rökt sik, jämtländsk ost, Suovas, hjortronkonfityr, rabarb-och aprikoschutney
175

Västerbottenostkroketter
med kantareller och örter serveras med björnbärschutney
95/150

Pumpa
bakad, puré och picklad med rostade hasselnötter och persilja
120

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts och rårörda lingon och brynt smör
215

Rådjursfilé
med rödbetspuré, mandel, syrlig hallonsås och friterad rödbetsblast
295

Stekt regnbågslax
med stompad potatis, fänkålsås, forellrom och smörsauterad spenat
265

Långkokt nötbringa
med rostad majskräm, potatis Julienne, timjansky och picklade päron
245

Friterad kronärtskocka
med citronsås, morötter, getost från Jämtland och hackade mandel
195

Dessert

Citronglass
med rosmarinsirap, limemarinerade jordgubbar och rostad smuldeg
120

Varma hjortron
med vaniljglass och syltade granskott
135

Tryfflar
blåbär/lakrits och hjortron/ingefära
55

Lingonsorbet
med hallonchutney och lingonrussin
75

Bakad chokladkräm
med hjortron, gräddfilsskum, brynt smör och kanderad mandel
130

Mandelkakor
med lingon- och vitchokladmousse, maräng och lingoncurd
125

Norrländska ostar
med rabarb-och aprikoschutney och hjortronkonfektyr
145

Tunnbröds­pizza

Norrländsk pizza på vårt eget tunnbröd.
Serveras med sidsallad, kantarellmayo & lingonketchup.

Torne Älv
Gratineras med Västerbottenost, toppas med kallrökt lax, spenat, forellrom, picklad lök och citroncrème
205

Vardagar
Gratineras med Västerbottenost, toppas
med rökt älg, lingonchutney, vinkokade endiver, friterad schalottenlök och riven pepparrot
215

Röd mossa
Gratineras med Västerbottenost och fårost, toppas med semitorkade cocktailtomater, bakad rödkål, riven pepparrot och friterad schalottenlök
185

TRYFFEL svinet
Gratineras med rökt sidfläsk och
Västerbottenost, toppas med rödlökschutney, friterad brysselkål, äpple, tryffelcrème
215

Slugger
Gratineras med Västerbottenost och getost, toppas med friterad jordärtskocka, rostade gulbetor och mandel
195

+Välj fri sallad
Ny sallad
Rotselleri, mangold, isad isbergssallad, pumpafrön
Röd sallad
Rödkål, senapsfrön och smörgåskrasse

Lunch V.34

Dagens: 135
Serveras mellan 11-14:30

Måndag
Kyckling med majscrème, timjansås och syrat äpple

Tisdag
Havets Wallenbergare med potatispuré, ärtor, lingon och brynt smör

Onsdag
Hjort-och lammkorv med surkål, kokt färsk potatis och senap

Torsdag
Friterad sej med rostade rödbetor, getost och syrad gurka

Fredag
Brässerade short ribs med rostad potatis, tomatchutney och rosmarinsky

Lunch à la carte

Serveras mellan 11-14:30

Förrätt
Tartar på ren med lökkräm, syrad morot, friterade rödbetor och timjanmajonnäs
145

Varmrätt
Västerbottengratinera broccoli med pumpapuré, mandel och inlagd grönkål
125

Kallrökt lax med stuvad potatis, picklad rödlök och dillpesto
135

Sallad med plockad kyckling, bacon, äpple och syrade fänkål
125

Stekt regnbågslax med stompad potatis, fänkålsås, forellrom och smörsauterad spenat
265

Dessert
Bakad chokladkräm med hjortron, gräddfilsskum, brynt smör och kanderad mandel
130

Chokladtryffel
25

Tunnbrödpizza
Vi serverar också Knuts tunnbrödpizza varje lunch, ta en titt på vår pizzameny.

Brunch

Tunnbröd & Bagel

Suovas ren
med picklad rödlök
89

Rökt lax
med pepparrot
79

Flatrökt skinka
med västerbottenost
69

Bakade rödbetor
med rosmarinhonung
69

Granola i kåsa
med hasselnötter, bär & frön. Serveras med långfil
89

Lagad frukost

Flatrökt skinka
med äggröra, spenat, baked beans, tomat och toast
139

Kallrökt lax
med äggröra, spenat, picklad rödlök, gräslök och toast
149

Bakad aubergine
med äggröra, spenat, beaked beans och toast
129

Sött

Pannkakor & grädde
med hjortronsylt (+10) eller hallonsylt eller björnbärssylt
79

Lingonsorbet
49

Chokladtryfflar
30