Restaurangen på Upplandsgatan
Restaurang Knut Upplandsgatan

AW

Varje torsdag och fredag mellan kl.14.00-17.00 har vi grymma erbjudande på dryck och snacks i baren.

Boka ditt bord här på hemsidan, eller droppa in 🙂

Nu har uteserveringen kommit fram också, så vid fint väder kan man sitta ute i solen. Först till kvarn dock, dessa platser går inte att boka.

PALT

Paltkoma varje måndag på Upplandsgatan. Bordsbokningen är öppen, så in och boka ditt bord redan idag!

Om vegetarisk palt önskas så måste den förbeställas. Lämna bara ett meddelande när du gör bokningen så löser vi det 🙂

Varmt välkomna!

Knut serverar norrländsk mat med ena
foten i vildmarken och den andra i civilisationen. Både inspiration och råvaror kommer från rötterna i Norrland.

Välkommen till Knut Upplandsgatan

Matlagning på norrländskt vis

Lunch v. 18.

Lunchen serveras vardagar mellan kl.11.00-14.00

Köttfärslimpa

med rostad potatis, gräddsås och lingon

154

Bakad sejfilé

med kokt potatis, brynt smör, räkor, pepparrotskräm och dill

154

Gnocchi

med tomatsås, mozzarella, basilika och friterad kapris

154

Hjortskavsgryta

med potatispuré, lingon, pressgurka och rostad lök

205

Förrätter.

Sojamarinerad, friterad kyckling

med rökig hjortronbarbecuesås, syrlig spetskål och svartpepparmajonnäs

150

Knuts minipalt

med vedrökt Jokkmokkskarré, sirapssmör & ättikslingon

135

Tonfisk crudo

med cevichevinaigrette, avokadokräm, jalapeno, rökt olja, kikos och koriander

160

Saltbakad gulbeta

med gravad havtorn, bränd getostkräm, rosmarinhonung och karamelliserad pekannöt

140

Norrlandstallrik

med älgkorv, kallrökt renstek, enrisrökt hjorthjärta, prosciutto från Jokkmokk, västerbottensost, cornichonger och fikonmarmelad

205

Mat från Knut

Varmrätter.

Inkokt fjällröding

med ärtpuré, saffransgurka, sparrisbroccoli, smörsås och örter

320

Färsk potatispasta

med ärtpesto, sparris, tomat, burrata, basilika och rostad pinjenöt

245

Örtstekt lammrostbiff

med gräddstuvad primörkål, glacerad morot, dillvelouté, inlagd smålök och dill

285

Älgwallenbergare

med potatispuré, gröna ärtor, schalottenlök, brynt smör & lingon

275

Bakad renkalv

med potatiskaka, renterinn, ramslökssmör, sherryvinägersky och lingon

345

Tunnbrödspizza

med västerbottensost, varmrökt lax, krossad färskpotatis, picklad rödlök, grön sparris, dillmajonnäs och shoestringpotatis

245

Desserter.

Smörstekt sockerkaka

med hjortronmylta, vaniljglass och kolasås

135

Mjölkchokladmousse

med banan- och romglass, friterad wonton, banankrisp och ljus sirap

125

Rabarber- och jordgubbskompott

med vaniljkräm, krossad mördegskaka, vispad grädde och jordgubbsströssel

120

Norrländska ostar

Marmelad, tunnbrödchips & hjortronkonfektyr 1 st - 55:- / 3 st - 145:-

55

Lingonsorbet

65

Pralin

Mörk eller vit choklad

35

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt Norrländska Palten.

För 189:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt.

Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk. Njut av norrländsk palt i Stockholm hos Restaurang Knut!

Palt

Knut Catering

Knut gör spännande nyskapande catering med ena foten i Norrland och den andra i Stockholm. Ett brett utbud av svenska norrlandsklassiker som ger möjlighet att skräddarsy lösningar för alla typer av tillställningar. Kontakta oss för bokning

Besök Knut Catering

Presentkort

Giltigheten är ett år från inköp. Går att nyttjas på båda våra restauranger i Stockholm. Man använder hela presentkortet under sin vistelse.

Den perfekta presenten till någon du bryr dig om. Du kan införskaffa dem hos oss under våra öppettider. Alternativt kan det skickas efter att betalning mottagits

Om Restaurang
Knut

Knut är en bar och restaurang med hjärtat i Norrland och fötterna i Stockholm som har grundats av Martin Sjölander 2013. Namnet kommer från morfar Knut, som tog med Martin på bärplockning, fisketurer och älgspaning i de Jämtländska skogarna som barn.

ÖPPETTIDER

mån – tis11.00 – 22.30 köket stänger 21.00
ons – tor11.00 – 23.00 köket stänger 21.30
fre11.00 – 00.00 köket stänger 22.00
lör 16.00-00.00 köket stänger 22.00
sönstängt