Förrätt

Björkgravad regnbågsforell
med inlagd blomkål, långfil och mandelpotatischips
130

Suovas på knäcke
med hjortronchutney, Västerbottenost och pepparrot
135

Norrlandstallrik
med krusbärschutney, rökt renhjärta, björkgravad forell, Suovas,
hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Blomkålssoppa
med forellrom, chips och granskott
120/180

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med haricots verts, potatispuré, brynt smör och lingon
205

Vildandsbröst
med äpple, svartrot, tranbär och höstäppelsås
305

Mandelpotatisgnocchi
med mini broccoli, grönkålchips och blomkålspuré
190

Tunnbrödspizza
Gratineras med grönkål Västerbottenost och
getost, toppas med rödbetor och päron
185

Pocherad hälleflundra
med nypon, krossad trattkantarell och brynt smörskum
305

Rödvinsbräserad renlägg
med aprikos, mandel, potatispuré och druvor
280

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Katrinplommonbrulé
115

Tryfflar
lakrits och kardemumma
45

Chokladterrin
Med olika blåbär
125

Lingonsorbet
65

Falsk kalvdans
med rårörda hallon
115

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.47

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Plommonfylld fläskrullad med cidersås, brunkål och svartvinbärsgelé

Tisdag
Bakad långa med haricots verts, sötpotatisstomp och gräslökssås

Onsdag
Majskyckling med skogens svamp, rösti och parmesan

Torsdag
Ångad torsk med syrad rödbetscoleslaw och bakad savojkål

Fredag
Fläskkotlett med chimichurri, rostad färskpotatis och rotselleripuré

Husman
Vildsvinsgryta med kardemumma, apelsin och potatisstomp

Veg
Rotfruktslasagn med pesto och bakad tomat

Varmt tunnbröd
Fylls med rotselleripuré, rödbetor, västerbottenost och kyckling

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.