Förrätt

Carpaccio på rökt älginnanlår
hjortron, Gammel Pär och vitmossa
135

Gravad sik
med syltade kantareller, senapssås och tunnbrödskrutonger
125

Norrlandstallrik
gravad ren, ost från Jämtland, renhjärta, skogsmarmelad, och rökt sik
175

Mandelpotatissoppa
med purjolök, syltad gurka, blomkålschips och sikrom
115/195

6 st kräftor
med Svedjans ost, örtsallad och tunnbröd
145

Bakade rödbetor
med Knuts färskost och lingonvinägrett
120

Varmrätt

Wallenbergare på rådjur
med palsternacksmos, lingon och blandade bönor
195

Entrecote
med kvanne-syltad selleri, pepparrot, granskottsbéarnaise och pommes frites
295

Karl-Johansvampsdolmar
med korngrynsgröt och örtsallad med syrat äpple
180

Tunnbrödspizza
Gratineras med fyra norrländska ostar, hjortrondressing och sjökorall
185

Halstrad röding
med forellrom, Chablissås, rönnbär och mandelpotatisstomp
255

Hjortrostbiff
med jordärtskocksgratäng, glaserad persiljerot och citronsky
290

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vatt-tranbär
kolasås och vispad grädde
95

Friterade Jämtländsk getost
med myltade hjortron
135

Tryfflar
smultron och rosmarine
45

Syltade körsbär
med rulltårta och fjällfilscrème
115

Lingonsorbet
65

Tjäraglass
med ingefärssoppa och rostat havrecrunch
110

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.33

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Spättafilé med färsk potatis samt tomat-och basilikasalsa

Tisdag
Fläsknoisette med grönsaksragu, örtsmör och råstekt potatis

Onsdag
Halstrad sej med mojo rojo på rostad paprika och bönor

Torsdag
Majskycklingbröst med spenat, dragonsås och rostad färskpotatis

Fredag
Bakad torsk med pesto, örtsallad och slungade rotfrukter

Husman
Köttbullar med gräddsås, potatismos, rårörda lingon och pressgurka

Veg
Honungsrostade rotfrukter med getost, myntayoghurt och bulgur

Tunnbröd
Lax, brytbönor, picklad lök och senapsås

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.