Förrätt

Rödingtartar
med korngryn, granblommor, pepparrot och rödbeta
125

Kokkaffe-gravad renfransyska
med friterad schalottenlök, lingon och rädisa
125

Norrlandstallrik
med björnbärschutney, rökt renhjärta, röding, kaffegravad ren,
hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Ripsoppa med klimp
morot, kålrot, rotselleri och smörgåskrasse
115/195

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
135

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med haricots verts, potatispuré, brynt smör och lingon
205

Hargryta
med kryddsyltade körsbär, brässerad lök och jordärtskockspuré
265

Halstrad torsk
med beurre blanc, inlagd kålrot, äpple och havtorn
295

Tunnbrödspizza
Gratineras med grönkål Västerbottenost och
getost, toppas med rödbetor och päron
185

Halmad rotselleri
med rostad mandel, rädisa, rödbetor och friterad shiitake
190

Ryggbiff
med friterad brysselkål, shiitake, lingonrussin och riven Jokkmokksost
290

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Björnbärskompott
med chokladmousse, rosmarin, havssalt och rostat havre
115

Tryfflar
timjan och viol
45

Nöt-och chokladbrownie
med nyponsorbet och rostad kokos
115

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.8

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Pankopanerad kyckling med pak choi, ingefära-och chilisyltad sötpotatis

Tisdag
Pocherad torsk med purjolök, morötter, gräslökssås och kokt potatis

Onsdag
Bakad fläsksida med pumpapuré, rödvinssky och äpple-och rosmarinchutney

Torsdag
Ugnsbakad laxfilé med spenat, rotfrukter och citronhollandaisesås

Fredag
Fläsknoisette med vin kokt savojkål, bearnaisesås och stekt potatis

Husman
Hjortköttbullar i tomatsås med aubergine, rosmarinrostad kulpotatis och gräddfil

Veg
Bakade rödbetor, palsternackor med Chevrécrème, mandlar och honung

Varmt tunnbröd
Nattbakad rostbiff med rotfruktsstomp, friterad gul lök och curryremulad

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.