Förrätt

Vit sparris
med Jokkmokks ost, ramslökssås och maskrossallad
125

Rentartar
med picklade rönnbär, granskottssenap, äggula och Karl-Johan majonnäs
135

Norrlandstallrik
Gravad ren, ost från Jämtland, renhjärta, skogsmarmelad, och rökt röding
175

Vattenkrassesallad
med renkorv, sparris, rädisor, vattlingon, hyvlad Västerbottenost
115/195

Norröna matjessill
med ägg, brynt smör, gräddfil och färskpotatis
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med en sallad på syltad gurka och rättika, samt potatispuré och lingon
195

Smörstekta abborrfiléer
med forellrom, smörsås och ängsyrasallad
295

Lågtempererad kalvrygg
med sparris, granskottssmör och kvannesås
265

Tunnbrödspizza
Gratineras med rödbetor, Västerbottensost, getost hasselnötter och honungs-citronette
165

Gravad fjällröding
med dillstuvad potatis samt fänkålscrudité
220

Vinbräserat spetskålshjärta
med Rättviksterrin, morotspuré och fänkålssalsa
185

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Fjällfilspanacotta
med myltade hjortron och honungsrost tunnbröd
115

Rabarberkompott
med kanelsmul och vaniljglass
95

Tryfflar
lakrits och hallon
45

Mjölkchokladmousse med lakrisrot
serveras med drömmar och kråkbärssirap
110

Rabarbersorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
125

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.26

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Bakad sej serveras med pestoslungade färskpotatis, citronsås och örtsallad

Tisdag
Pytt Bellman med syltade rödbetor, salt gurka och äggula

Onsdag
Panerad torsk med remuladsås, tomat, basilikasallad, citron och färskpotatis

Torsdag
Kokt kalv med sommarprimörer och pepparrot

Fredag
Friterad rödspättafilé med Caesarsallad, citron samt syltade rotfrukter

Husman
Wallenbergare med klassiska tillbehör

Rostat bovete
med broccoli, gräslökssås och syrade rotfrukter

Tunnbröd
fisk-och räkterrin med Sauce verte, sockerärtor, färskpotatis och citron

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.