Förrätt

Älgtartar
med kapris, syltad lök, tryffelmajonnäs och äggula
145

Gravad sik på kavring/strong>
med gräslökskräm, granskott och mandelpotatischips
135

Norrlandstallrik
med rökt renhjärta, päron-och rosmarinchutney, gravad sik, hjortronkonfityr och Jämtländsk ost
175

Karljohansvampsoppa
med friterad Västerbottenostskrokett, syltad chili och salladslök
115/195

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, svartrot, brynt smör och rårörda lingon
205

Grahamstekt zucchini
med kantareller, gurka, mandel och kvannesås
195

Lättrökt, halstrad regnbågslax
smörsås med gräslök, inlagd gurka och torkade tranbär
265

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost och svartrot, salladslök, tryffelcrème, syltad rödlök, tomat och mandelpotatischips
195

Reninnanlår
med krämig tjärasås, lingonkräm, mandelpotatisstomp och friterad primörmorot
295

Ankbröst
med kantareller, äpple, smörgåskrasse, calvadossås och friterad svartkål
265

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
135

Havtornsglass
med röda vinbär, chokladganache och knäckflarn
105

Tryfflar
lakrits och smultron
45

Kladdkaka
med marshmallows, hallon, smultronpuré, vispad creme fraiche
115

Citronpaj
med blåbärscoulis, lättvispad grädde och krossade maränger
115

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.39

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Biffgryta med champinjoner, rökt sidfläsk och rostad potatis

Tisdag
Torsk med örtsås, färskpotatis, salladslök och sockerärtor

Onsdag
Kycklingfilé med timjansky, tomatsallad och picklad rödlök

Torsdag
Sej med äggsås, smörslungad potatis och citron

Fredag
Nattbakad fläskytterfilé med bearnaise och rosmarinbakad klyftpotatis

Husman
Wallenbergare med lingon, ärtor och potatispuré

Veg
Bönchili med bakpotatis, syltad tomat och gräddfil

Varmt tunnbröd
Rökt sik med romansallad, dillkräm kokt ägg och syltad lök

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.