Förrätt

Carpaccio på rökt älginnanlår
hjortron, Gammel Pär och vitmossa
135

Gravad sik
med syltade kantareller, senapssås och tunnbrödskrutonger
125

Norrlandstallrik
gravad ren, ost från Jämtland, renhjärta, skogsmarmelad, och rökt sik
175

Karl-Johansvampssoppa
med Suovas och cornichoner
120/195

Bakade rödbetor
med Knuts färskost och lingonvinägrett
120

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med haricots verts, potatispuré, brynt smör och lingon
195

Bräserad lammbog
med mandelpotatiskroketter och syrad savojkål
255

Karl-Johansvampsdolmar
med korngrynsgröt och örtsallad med syrat äpple
180

Tunnbrödspizza
Gratineras med fyra norrländska ostar, hjortrondressing och sjökorall
185

Halstrad röding
med forellrom, Chablissås, rönnbär och mandelpotatisstomp
255

Hjortrostbiff
med jordärtskocksgratäng, glaserad persiljerot och citronsky
290

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vatt-tranbär
kolasås och vispad grädde
95

Friterade Jämtländsk getost
med myltade hjortron
135

Tryfflar
smultron och rosmarine
45

Syltade körsbär
med rulltårta och fjällfilscrème
115

Lingonsorbet
65

Tjäraglass
med ingefärssoppa och rostat havrecrunch
110

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.38

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Sej med hummersås, blomkål och romanesco

Tisdag
Stekt fläsk med löksås

Onsdag
Bakad Kolja med sötpotatisgratäng, citron med en gurk- och koriandersallad

Torsdag
Fläskytterfilé med pumpacrème, nattbakad gul lök och senapssky

Fredag
Laxpudding med skirat smör och pressgurka

Husman
Salsiccia med Västerbottenost, sauterad kantarell och tomat, potatispuré och tranbärssky

Veg
Svampcannelloni med spenat och rostat mandel

Tunnbröd
Gravad lax med rödlök och hovmästarsås

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.