Förrätt

Grön sparris
med tjälknöl på älg, pepparrot och sparriskräm
125

Rökt abborre
med tryffeläggröra, hårt tunnbröd, syltad rödlök och vårlök
145

Norrlandstallrik
med jordgubb/timjanschutney, rökt renhjärta, tjälknöl, rökt abborre hjortronkonfektyr och Jämtländsk ost
175

Nässelsoppa
med löskokt vaktelägg, kallrökt lax, citron confit, mandlar
115/185

Sikrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
135

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med vaxbönor, svartrotspuré, lingon och brynt citronsmör
205

Somrig tomat-tarte
med getost, schalottenlök och ramslökspesto
125/205

Röding
med rädisor, veloté med björkolja, forellrom och majrovestomp
265

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost och semitorkade cocktail-tomater, fårost, spenat och friterad schalottenlök
185

Reninnanlår
med rabarberkompott, cognacssås och gräddkokt svartrot
295

Kalvkind
med ramslökssås, färskpotatis, primörmorot, sparris och rädisblast
255

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
125

Fläderpanacotta
med syltade rabarber, ängsyra och knäckeflarn
105

Tryfflar
kokkaffe och rabarber
45

Kladdkaka
med marshmallows, hallon, smultronpuré, vispad creme fraiche
115

Vaniljglass
med jordgubbar vända i limesirap
115

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med jordgubbsmarmelad och hjortronkonfektyr
135

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.17

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Köttbullar med gräddsås, potatismos, inlagd gurka och rårörda lingon

Tisdag
Ungsbakad bleka med primörsallad, dillslungad potatis och ramslökhollandaise

Onsdag
Pankopanerad kycklinglårfilé med ärtor, rostad rotselleri och gräslökssky

Torsdag
Fiskgryta med saffran, fänkål och aioli

Fredag
Fläskfilé med spetskål, smörmonterad tomatsky och bakpotatis

Husman
Fläsksida med syrad gurk-och rödlöksallad, örtsky och äpplechutney

Veg
Bakade rödbetor med getostkräm, rosmarin, vinaigrette och rucola

Varmt tunnbröd
Kalvnacke med syltad lök, dansk remulad sås och rostad vitlök

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.