Förrätt

Rentartar
med tjärakräm, inlagd kålrabbi, rödlök, kapris och äggula
145

Rökt röding
med mandelpotatischips, kvannekräm och havtornssyrade äpplen
135

Norrlandstallrik
med Suovas, älgkorv, rökt röding, jämtländsk ost, äpple-och pepparotschutney och hjortronkonfityr
175

Rostad rotsellerisoppa
med lingon och potatis-och rökt morotkroketter
120

Forellrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts, brynt smör och rårörda lingon
215

Kålrotsterrin
med blomkål, romanesco, tryffel-potatispuré och smörad grönsaksbuljong
205

Sotad torsk
med majrova, kastanjer, äpplen och smörsås med alger
295

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost, fårost, cocktailtomater, bakad rödkål, riven pepparrot och friterad schalottenlök
195

Brässerade anklår
med butternutpuré, Karl-Johansvampsky och smörfräst svartkål
265

Älgytterlår
med hasselbackspotatis, inlagda päron, grönkål och timjansås
305

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
135

Ganashefylld chokladbrownie
med hallonströssel och citronkräm
125

Tryfflar
smör/tjära och citron/lakrits
55

Varm nyponsoppa
med vaniljglass, Cava och mandelbiskvier
115

Hjortronparfait
med maränger och mynta-och mandelgremolata
135

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.12

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Kycklinglårfilé med honungsglaserade morötter, palsternacka, kålrot och smörad citronsky

Tisdag
Bakad torsk med dillsås, sockerärtor, salladslök och smörslungad potatis

Onsdag
Biff á la Lindström med timjansky, stekt potatis och gurksallad

Torsdag
Vitvins brässerad sej med stekt citron, mangold och pumpapuré

Fredag
Nattbakad fläskkarré med äppelcidersås, broccoli, blomkål och äppelchutney

Husman
Schnitzel med sardeller, kapris, citron och rödvinssås

Veg
Stekt zucchini med puré på smörbönor och timjan, kvannesås och örtsallad

Tunnbröd
med kallrökt lax med rucola, tomatsallad och tryffelmajonnäs

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.