Förrätt

Rökt älginnanlår
med surdegskrutonger, vatt-lingon, ramslökskräm och friterad primörmorot
145

Rökt sik på Kåge-bröd
med kokt ägg, rödlök, dill, gräslök och brynt smör
135

Norrlandstallrik
med Suovas, rökt älginnanlår, rökt sik, Jämtländsk ost, hjortronkonfityr och björnbärschutney
180

Råraka med forellrom
rödlök, hängd gräddfil, gräslök och citron
145

Saltbakade betor
med Vit Caprin, solrosfrön, citron-och honungssyltad spetskål
125

Sparrissoppa
med fänkål- och sparriscrudité
115

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts, brynt smör och rårörda lingon
215

Citron- och timjanbrässerad lammrullad
med vattenkrassesky, primörmorot och ostronskivling
255

Forellfilé i kapprock
med citron, lök, dill och skirat smör samt färskpotatisstomp
270

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost, gårdstomater, persilja, friterad ostronskivling och tryffelkräm
195

Lättrökt hjortinnanlår
med svartvinbärssky, spetskål, sparris och färskpotatis
295

Spetskåldolmar
med sötpotatis och spenat samt kvannebuljong, hyvlad rädisa och belugalinser
205

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
135

Kladdkaka
med hallon, vispad Crème Fraiche och marshmallows
125

Tryfflar
hallon och lakrits
55

Fläderpannacotta
med harsyra, blåbär och mandlar
125

Rabarberpaj
med vaniljsås och syltad rabarber
135

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med björnbärschutney och hjortronkonfektyr
145

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.21

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Citronmarinerad kyckling med basilikakräm, spenat och färskpotatis

Tisdag
Äggsås gratinerad kolja med gurksallad, ärt-och färskpotatisstomp

Onsdag
Wallenbergare med ärtor, potatispuré, brynt smör och lingon

Torsdag
Ugnsbakad lax med dillkräm, smörslungad potatis och fänkålscrudite

Fredag
Salviafylld kalvnoisette med örtslungad potatis, cherrysås och rostade morötter

Husman
Rostbiff med potatissallad, rödlök, gemsallad, kapris och tunnbrödchips

Veg
Bakade betor med Chevré, frisée, edamamebönor och soltorkad tomat

Tunnbröd
Räksallad med isbergssallad, Rhode islanddressing, isad lök, gurka och rädisor

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.