Vi har julstängt mellan 22 december – 6 januari

Förrätt

Rödbetsgravad lax
med picklade senapsfrön, kavring och tapioka
135

Hjorttartar
med inlagd havtorn, eu de vie, fermenterad vitlökskräm och friterad scharlottenlök
145

Norrlandstallrik
med älgkorv, gravad lax, jämtländsk ost, suovas, hjortronkonfiktyr och plommonchutney
180

Jordärtkockssoppa
med smetana, Kalix löjrom och krispig baconsida
135

Trattkantarelltoast
med syltad steklök och bacon
145

Tunnbrödspizza
med forellrom, rödlök, smetana och citron
145

Saltbakad morot
med friterad rödbeta, pepparrotskräm och mandel
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon
235

Hjortskavsgryta
med kantareller, potatispuré, lingon och persilja
250

Lättrökt röding
med gulbeta, brysselkål och forellromsås
275

Bakat reninnanlår
med persiljerotspuré, sotad silverlök och björnbär- och brännvinssky
295

Rostad spetskål
med smörig svampbuljong, rödbetor och syltad shiitake
205

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost, variationer av jordärtskockor och hjortronkräm
195

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Vitchoklad bavaroise
med mazarinkaka och rårörda blåbär
130

Brynt smörglass
med lingon
125

Varm äppelpaj
med vaniljglass
130

Tryfflar
vitchoklad med kardemumma samt mörkchoklad med Minttu
55

Norrländska ostar
med krusbärschutney
145

Lingonsorbet
75

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.51

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Tomatbrässerad chuckroll med chiliaioli och krispig potatis

Tisdag
Panerad torsk med remuladsås, citron och kokt potatis

Onsdag
Kryddstekt kycklingbröst med citronsås, chorizo och rostade grönsaker

Torsdag
Halstrad lax med stuvad savojkål och picklad fänkål

Fredag
Knuts älgwallenbergare med potatispuré, ärtor och lingon

Husman
Viltlasagne på älgfärs med örtsallad

Veg
Friterad risboll med tomatsås och syrade grönsaker

Tunnbröd
Med kokt oxbringa, nattbakad rödkål och potatispuré

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.