Förrätt

Rökt sik
med ljummen syrlig kålrot, salt gräddfil, sikrom och dill
135

Tartar på oxe
med västerbottenkräm, torkade lingon och friterade granskott
145

Norrlandstallrik
med älgkorv, varmrökt reninnanlår, vildsvinsytterfilé, varmrökt sik, blåbärsmarmelad och hjortron konfiktyr
185

Champinjonsoppa
med vispad smetana och torkad ren

135

Kalix löjrom 25g
med rödlök, smetana, dill och mandelpotatischips
185

Bakade gulbetor
med syrlig morot, krondill och mandelkräm
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon
235

Hjortytterfilé
med inkokt svartrot, rödbetor, jordärtskockspuré och svartkål
295

Smörstekt skreitorsk
med kräftor, dill, friterad blomkål och pepparrotssås
285

Skogschampinjonrisotto
med rödkål och friterad svartkål
225

Nattbakat högrev på älg
med confiterad kålrot, morotspuré, tryffel och kryddigt smör
265

Tunnbrödspizza
med rökt älg, västerbottenost, syrligt grädde och picklade blåbär
205

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Mörk chokladmousse
med havtornsgelé, vispad pannacotta och rostade hasselnötter
135

Varm nyponsoppa
med kardemummaglass och mandelbiskvier
125

Ljumna hjortron
med bryntsmörglass
145

Tryfflar
vitchoklad med kanel samt mörkchoklad med torkat äpple
55

Norrländska ostar
med äppelchutney och honung
145

Lingonsorbet
75

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.8

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Stekt spätta med kapris, rödbetor och brynt smör

Tisdag
Chili med ris, mangokräm och syrad lök

Onsdag
Ugnsbakad lax med rostad blomkål och kålrotspuré

Torsdag
Krispig kyckling med potatispuré och dragonvelouté

Fredag
Tomatbaserad fiskgryta med aioli och krutong

Husman
Isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och senap

Veg
Smörkokta gula ärtor med rostad jordärtskocka och pepparrotskräm

Tunnbröd
Med Ceasarsallad och kyckling

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.