Norrländsk Restaurang i Stockholm


Norrland är alltid närmare än du tror. Ibland är det bara en klunk eller tugga från myller till mylla. För stundtals kan Norrland handla om en känsla snarare än en plats. Och det är precis därför Knut finns.

Förrätt

Brässmacka
med friterad kalvbräss, ljust bröd, krämig svamp, picklad havtorn, Västerbottensost
140

Laxtataki
med citronpicklad gurka, rökt majonnäs, brynt smörpulver och löjrom
145

Älgklimp
med buljong på oxsvans, kantareller, morot och torkade lingon
135

Norrlandstallrik
med älgkorv, laxtataki, jämtländsk ost, Suovas, dagens chark, hjortronkonfityr och bärchutney
180

Råbiff
med picklad gulbeta, persilja, rökt-och gravad äggula, potatiskrisp, emulsion på karljohansvamp- och tryffel
140

Stuvade makaroner
med svampbuljong, krispig lök, svamp och Västerbottensost
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon
235

Smörbakad torskrygg
med lättrökt saffranssås, eldad kål, purjolöksaska och saffransinkokt fänkål
270

Vildand
med gräddsky, rotfruktspuré, höstprimörer, rönnbärsgelé och riven anklever
295

Rotselleri som puré och rostad
med inlagd svamp, chips på jordärtskocka, chili, gräddfil och friterad salvia
195

Hjortytterfilé
med matvete, kantareller, Karljohansvamp, harsyra och lingon
295

Rimmad och confiterad fläsksida
med fläsksky, krispigt kycklingskinn, krämig spetskål och äpple
195

Tunnbrödspizza
med rökt älginnanlår, bärchutney, bakade steklökar, picklade gårdstomater och rostad mandel
215

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Nyponsoppa
med krossade mandelbiskvier, gurka-och myntasorbet
115

Blåbärscalfoutis
med kardemummagrädde, blåbärskaramell och flagad mandel
125

Baba au rhum
med hjortronmylta, rom, vaniljgrädde och bär
145

Tryfflar
En vit och en mörk, smakerna varierar
55

Knut kombo
Tryfflar, bryggkaffe och 3cl punsch
139

Norrländska ostar
med kvittenmarmelad
145

Lingonsorbet
med torkade lingon
75

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.43

Husman och dagens 125:-
Veg och tunnbröd 120:-
Serveras mellan 11-14

Dagens kött
Citron-vitlök-och timjansmarinerat kycklingbröst, risotto & chips på rotselleri

Husman fisk
Stekt lax, brynt smörhollandaise, broccoli & stekt potatis

Veg
Socca-kikärtspannkaka, svampkräm, lingon, rostad mandel & riven ost

Tunnbröd
Fasan-och kantarellterrin, Cumberlandsås, cornichons, lök & sallad

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.