Nu erbjuder vi hemleverans!

Vi gör självklart det bästa av hela pandemisituationen och fortsätter laga härlig mat – även för de som vill eller måste stanna hemma. Klicka här för att se aktuell meny och hur du kan erbjuda alla därhemma på färsk, Knutlagad mat. Med kärlek från alla oss på Knut

Luncherna stängda

Vi kommer fr.o.m. måndag 23 mars inte att servera luncher – varken på Baren eller Restaurangen.

Under rådande omständigheter kommer vi hålla vår Take-Away del “Kåtan” stängd tillsvidare. Ni kan fortfarande köpa våra produkter i Baren
Vi avvaktar även med att servera brunchen, tillsvidare på obestämd tid.

Förrätt

Kallrökt lax
med fänkål, hovmästarsås, inlagd gurka och rostade pumpafrön
135

Gravad ren
med en ört- och Västerbottenpesto, forellrom, vårens blad och friterat tunnbröd
140

Norrlandstallrik
med älgkorv, kallrökt lax, jämtländsk ost, gravad ren, rökt vildsvin, hjortronkonfityr och rabarberchutney
185

Nässelpaj
med smetana, pepparrot och rädisor
125

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, ärtor, brynt smör och rårörda lingon
235

Grillad regnbåge
med dill slungad färskpotatis, ägg, riven pepparrot, grön sparris och gräslökssås
265

Grillad sparris
med färskpotatisstomp, gräslök, beluga linser och varma gårdstomter
195

Confiterad anka
med primörmorötter, spetskål, gulbeta och nässelsås
245

Hjortskav
med lingon, picklad gurka, friterad lök och potatispuré
205

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost, rökt vildsvin, gårdens tomater, pepparrot, cidersenapsdressing och hyvlad primörmorot
205

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass och syltade granskott
135

Chokladbrownie
med jordgubbar med vaniljkräm och krossade maränger
125

Vaniljpanacotta
med mandel och rabarberkompott
120

Tryfflar
En vit och en mörk, smakerna varierar
55

Norrländska ostar
med rabarberchutney
145

Lingonsorbet
med torkade lingon
75

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.12

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Kryddig chili med rostad potatis, smetana och koriander

Tisdag
Kummelfilé med zucchinisallad, potatisstomp och aioli

Onsdag
Mjölpanerad kycklinglår med tomatsås och sellerisallad

Torsdag
Öppen fiskgratäng med hummersås, fänkål och dill

Fredag
Knuts Älgwallenbergare med potatispuré och rårörda lingon

Husman
Stekt palt med lingon och brynt smör

Veg
Svamp tortellini, gräddsås och örtsallad

Tunnbröd
Med hjortskavsgryta, inlagd rödkål och krossad potatis

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.