Förrätt

Suovas
med lingonkräm, kavringschips och syltad blomkål
145

Gravad regnbåge
med dillkräm, vaktelägg, gurka och pinjefrön
135

Norrlandstallrik
med rökt renhjärta, suovas, gravad regnbåge, blåbärs-och timjanchutney, hjortronkonfityr och Jämtländsk ost
175

Edamame terrine
med sjökorall, gurka, gran, rosmarinhonung och buskkrasse
120

Forellrom i burk
gräddfil, tunnbrödschips och rödlök
145

Varmrätt

Wallenbergare på älg
med potatispuré, haricots verts, brynt smör och rårörda lingon
205

Korngrynsrisotto
med rödkål, skogschampinjoner, spenat och salvia
195

Halstrad röding
med brynt smörhollandaise, fänkål, rönnbär och pommes Anna
265

Tunnbrödspizza
med Västerbottenost granskottskräm, picklad rödlök, skogschampinjoner, grönkål
195

Fasanbröst
med getmesesås, västerbottenkroketter och blomkål och vattlingon
295

Vildsvinsgryta
med pumpa, aprikoser, friterad ostronskivling och hjortron
255

Dagens special
Fråga oss vad kocken lagar!

Dessert

Varma hjortron
med vaniljglass
135

Havtornsglass
med röda vinbär, chokladganache och knäckflarn
115

Tryfflar
kardemumma och ingefära
55

Mandarinsoppa
med lakritspannacotta och kanderade nötter
115

Friterad sydsvensk vitmögelost
med hjortronmylta och kruspersilja
135

Lingonsorbet
65

Norrländska ostar
med skogsmarmelad och hjortronkonfektyr
145

PALT!

Varje måndag kväll serverar vi den klassiskt norrländska palten. För 125:- får ni möjlighet att äta er till det hedervärda paltkomat. Vårt recept är något förfinat för att passa den breda massan. Istället för att använda oss av bara rå potatis så använder vi en tredjedel kokt. Vi blandar det med en del kornmjöl, och två delar vetemjöl. Istället för rått fläsk som vissa använder sig av så fyller vi våra med alspånsrökt sidfläsk.

Lunch V.51

Husman och dagens 120:-
Veg och tunnbröd 115:-
Serveras mellan 11-14

Måndag
Fläsklägg med rotmos, senap och timjan

Tisdag
Torsk med dillsås, smörslungad potatis och broccoli

Onsdag
Sjömansbiff med saltgurka och kruspersilja

Torsdag
Krämig fiskgryta med potatis, sockerärtor, salladslök och aioli

Fredag
Köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingon och potatispuré

Husman
Schnitzel med kapris, anjovis, stekt potatis, citron och skysås

Veg
Cannelloni fylld med spenat och fetaost, samt tomat och rucola

Varmt tunnbröd
Friterad sej med sallad, potatis, rödlök, tomater och skarpsås

Om restaurangen

Catering
Presentkort
Privat rum
Knuts produkter

CATERING
Om ni önskar att ha catering på ett evenemang så kan vi erbjuda ett specialkomponerat norrländsk utbud. Hör av er till oss med frågor och funderingar så hjälper vi er att få den bästa av upplevelser.